Beykoz'da Kahve Kursunlanmisti, Nedeni Ortaya Çikti

Beykoz’da geçtigimiz pazartesi günü kahvehanede silahli çatisma yasanmis ve 4 kisi yaralanmisti. Kavganin avukat ile müsteki arasinda dava kaybetme meseleyi yüzünden çiktigi ögrenildi. Müstekinin 1 milyon TL istemesi üzerine avukatin arkadaslari ile kahvehaneyi bastigi olayda gözaltina alinan 5 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beykoz'da Kahve Kursunlanmisti, Nedeni Ortaya Çikti
Geçtigimiz pazartesi günü saat 22.30 siralarinda Beykoz ilçesi Örnektepe Mahallesi’nde bir kahvehanede silahli kavga oldugu ihbari üzerine Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri olay yerine intikal etti. Olayda yaralanan M.Y.(37), M.Y.(28), F.E. ve E.G. hastaneye kaldirildi. Sahislar tedavilerinin ardindan taburcu edildi. Olayin Z.A., Z.A., A.D., M.G. ve O.A. isimli sahislar tarafindan gerçeklestirildigi tespit edilerek, ekipler süpheliler geçtigimiz persembe günü yakaladi. Yarali sahislar tarafinda olaya karistigi tespit edilen H.Y. ve Ö.U. isimli sahislar da ayni gün yakalandi. Yakalanan süphelilerin ikametlerinde ve araçlarinda yapilan aramalarda 3 adet ruhsatsiz tabanca ve 23 adet fisek ele geçirildi. Taburcu olan sahislar da yakalanarak emniyet birimlerine intikali saglandi.

Süphelilerden biri avukat

Yapilan sorgulamada çok sayida suç kayitlari oldugu tespit edilen süphelilerden A.D.’nin avukat oldugu, 10 ayri suçtan toplam 1 yil 6 ay 15 gün kesinlesmis hapis cezasindan ve 17 bin 250 TL para cezasindan aranma kaydi bulundugu tespit edildi. Arastirmalarda Avukat A.D. ile kahveci M.Y. (37) arasinda geçmiste kaybedilen bir davadan dolayi husumet olustugu, M.Y.’nin davayi kaybetmesinde sorumlusu olarak A.D.’yi gösterdigi ve zarari karsilamasi için 1 milyon lira istedigi, aralarindaki husumetin alacak verecek meselesine dönüstügü, A.D.’nin bunu kabul etmemesi üzerine silahli saldiri olayini gerçeklestirdigi anlasildi.

Yakalanan sahislar, “isyeri baskini”, “kasten yaralama”, “6136 SKM” ve “suç delillerini karartmak” suçlarindan islemlerinin tamamlanmasinin ardindan dün adli makamlara sevk edildi. M.Y. (28), E.G., F.E. isimli sahislar serbest birakilirken, H.Y., M.Y. (37), Ö.U. hakkinda adli kontrol hükümleri uygulandi. A.D., O.A., Z.A., Z.A. ve M.G. isimli sahislar ise tutuklanarak Ceza Infaz Kurumuna teslim edildi.
Kaynak: İHA