Emeklilik İkramiyesiyle Hayalini Kurduğu Kapıyı Yaptırdı

Sakarya'da yaşayan ve 22 yıllık çalışmanın ardından emekli olan öğretmen Nevruz Banoğlu, Akyazı'da mezun olduğu ilkokula, 80 bin lira harcayarak İstanbul Üniversitesi'nin giriş kapısının benzerini yaptırdı.

Akyazı Konuralp İlkokulu'nda okuyan Banoğlu, İstanbul'a üniversite okumak için gittiğinde İstanbul Üniversitesi'nin tarihi giriş kapısından etkilenerek mezun olduğu ilkokula aynısını yaptırmaya karar verdi.
Meslek hayatı boyunca çeşitli okullarda görev alan Banoğlu, 22 yılın sonunda emekli olduktan sonra emekli ikramiyesinden 80 bin lira harcayarak İstanbul Üniversitesi'nin tarihi giriş kapısının bir örneğini, okuduğu ilkokulun girişine yaptırdı.
Kapının yapımının tamamlanmasının ardından düzenlenen törende konuşan Banoğlu, her öğrenci için ilkokulun ayrı bir öneminin bulunduğunu söyledi.

Hayatının büyük bölümünü okullarda geçirdiğine işaret eden Banoğlu, "Her öğrenci, okuduğu okulun güzel görünmesini çok ister. Ben de üniversite okumak için İstanbul'a gittiğimde, İstanbul Üniversitesi'nin girişinde bulunan kapıyı ilk gördüğümde, kendi okulumda da böyle bir girişin olmasını çok önceden hayal etmiştim. Çok şükür bugün hayalimi gerçekleştirdim" dedi.

Banoğlu, yaptırılan kapının öğrencilerin gelecek hedefleri doğrultusunda yönlendirici bir mekanizma olacağını kaydetti.

İstanbul Üniversitesi'nin, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu anlatan Banoğlu, "Okuduğum okula böylesine bir güzellik katmaktan dolayı çok mutluyum. Minik öğrencilerimiz, her sabah okula geldiğinde İstanbul Üniversitesi'nden bir parçayı burada görecek ve orayı kazanmak için daha çok çalışacak" diye konuştu.

Kaynak: AA