Edirneli Şehit Polisin Eşi: Olayın Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız

Edirneli şehit polis memuru Gökmen Şimşek’in eşi Ece Şimşek, savcılığa yaptığı suç duyurusunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Edirneli Şehit Polisin Eşi: Olayın Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız
Edirneli şehit polis memuru Gökmen Şimşek’in eşi Ece Şimşek, savcılığa yaptığı suç duyurusunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 11 Mayıs‘ta şehit olan Gökmen Şimşek ve Muharrem Ünlü‘nün Edirne’de toprağa verilmesinin ardından, isminin verilmesini istemeyen bir meslektaşı, Şimşek’in ailesini arayarak, ‘Olayda büyük bir ihmalin bulunduğunu ve Gökmen’in bu olayda kurban seçildiğini‘ belirtti.

Bunun üzerine Gökmen Şimşek’in yakınları, aldıkları bilgiden hareketle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Süreç devam ederken Silopi İlçe Emniyet Müdürü Selim Kan’ın görevden alınmasını değerlendiren Gökmen Şimşek’in eşi Ece Şimşek, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Silopi’nin, olayların en yoğun yaşandığı bir yer olduğunu belirten Şimşek, zihinlerini kurcalayan soru işaretlerinin cevabını bulmak için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ece Şimşek, şöyle dedi:

“Gökmen Şimşek’in şehit edilmesi olayında çok ihmal var. Keşke bunların hiç birisini yaşamasaydık da gerçekten bir çatışmada kaybetmiş olsaydık. Bu kadar büyük bir acıyı Türkiye yaşarken biz bunları bir telefonla öğrendik. Çok kötü ve ağır bir şey. Biz emniyet güçleri olarak hep birlikteydik. Biz, bir polis ailesiyiz. Ama neden? İzin verilmesinde çıkartılan güçlükler, son anında nöbet yazılması. Nöbet anında çelik yelek verilmemesi, Silopi gibi bir yer burası. Olayların çok yoğun olarak yaşandığı bir yer. Neden üzerinde çelik yelek yoktu. Ya da neden yukarıdaki keskin nişancılar aşağı indirildi. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Emniyetle bir problemimiz yok. Her zaman onlarla beraberiz. Kafamızı karıştıran çok şey var. Bunların nedenlerini öğrenmek için savcılığa gittik. Aklımızdaki soru işaretlerini anlattık. Bu işin içinde bir işin olduğunu telefonlardan duyuyoruz. Oralardan gelen telefon ve haberlerden duyuyoruz.”



Şehit polisin acılı eşi Ece Şimşek, bu acıyı yaşarken aldıkları telefon karşısında hukuki girişimde bulunduklarını ifade etti. Ece Şimşek, şunları ifade etti: "Şöyle deniliyor. Sanıyor musunuz Gökmen şehit oldu. Yani o kurban seçildi. Ne kadar büyük bir acı. Ve çocuğumuzun izinli olduğu gününde nöbet yazıldı. Düşünebiliyor musun? Bütün kurşunları vücudundan almışlar. Çelik yelek olsa böyle olur muydu? Edirne gibi bir yerde bile tüm polislerin çelik yelekleri var. Benim eşim sadece göreve çıkıyorlardı, sadece dizlik takmış. Neden başkaları Gökmen gibi olsun. Bunun mücadelesini veriyoruz.”

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 11 Mayıs‘ta saat 22.00 sıralarında, polisevinin nöbet noktasına teröristler tarafından uzun namlu silahlarla yapılan saldırı sonucu, polis memurlarından Gökmen Şimşek ve Muharrem Ünlü şehit oldu.

Şehit cenazesinin Edirne’de toprağa verilmesinin ardından isminin verilmesini istemeyen bir meslektaşı, Şimşek’in ailesini arayarak, ‘Olayda büyük bir ihmalin bulunduğunu ve Gökmen’in bu olayda kurban seçildiğini‘ belirtmişti.