Canlı yayında duyurdu! O iki belediyeye kayyum geliyor

Avukat Cem Kaya, katıldığı bir programda Hakkari'nin ardından HDP yönetimindeki 2 büyükşehir belediyesine daha kayyum atanacağını öne sürdü.

Canlı yayında duyurdu! O iki belediyeye kayyum geliyor
Canlı yayında duyurdu! O iki belediyeye kayyum geliyor
Yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçış yapma hazırlığındayken gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in atanmasının yankıları devam ederken dikkat çeken bir iddia daha gündeme geldi. Hakkari'ye kayyum atanmasının tartışıldığı bir televizyon programında 2 belediyeye daha kayyum atanacağı öne sürüldü.

2 BELEDİYEYE DAHA KAYYUM ATANACAK İDDİASI

Bir televizyon programına konuk olan avukat Cem Kaya, 'bir öngörüm var' dikkat çeken bir iddiada bulundu. Kaya, Hakkari Belediyesi'nin ardından 2 belediyeye daha kayyum atanacağını öne sürdü. Cem Kaya, 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden alınarak belediyelere kayyum atanacağını iddia etti.

Avukat Cem Kaya programda şu sözleri sarf etti;

Bir öngörü olsun Van Büyükşehir Belediye Başkanı da görevden alınacak' diyen Cem Kaya, 'çünkü hukukla konuşuyorum, Yargıtay kararı geliyor dedi. 'PKK sizi tükürüğüyle boğar diyen Abdullah Zeydan hakkında Yüksek Seçim Kurulu'nun topa taca attığını ve Yargıtay kararını bekleyelim dediğine vurgu yapan Cem Kaya, 'hadi geliyor Yargıtay kararı. Göreceğiz Van'da. Mardin'de Ahmet Türk için de geliyor. O da 20 yıl ceza aldı.'