Rusya'da Komünistler, Bolşevik Devrim'in yıl dönümünü kutladı

Rusya Komünist Partisi 7 Kasım 1917'de gerçekleşen Bolşevik Devrim'in 93'üncü yıl dönümünü kutladı. Komünist Partisi Başkanı Genadi Zyuganov'un da kat

Rusya Komünist Partisi 7 Kasım 1917'de gerçekleşen Bolşevik Devrim'in 93'üncü yıl dönümünü kutladı. Komünist Partisi Başkanı Genadi Zyuganov'un da katıldığı yürüyüşte yaklaşık 4 bin kişi yer aldı.

Geleneksel olarak Puşkin Meydanı'nda başlayan yürüyüş Teatralnaya Meydanı'nda bulunan Karl Marx anıtına kadar sürdü. Sol Cephe lideri Sergey Udaltsov ve taraftarlarının izinsiz gösteri girişimlerine polis izin vermedi.

Udaltsov ve diğer beş kişi göz altına alınarak polis merkezine getirilirken, polis açıklamasında, "Udaltsov çatışma ve skandal istiyor. Sürekli provokasyon peşinde. Bugün de aynı planı uygulamaya koydu." denildi.

Moskova şehir yönetiminden yapılan açıklamada gösterilerde güvenliği sağlamak için bin 200 polis ve bin 700 askerin görev aldığı ve herhangi bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.

Rusya, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana Vladimir Lenin'in iktidara geldiği 1917 Bolşevik Devrimi'ni resmi olarak kutlamıyor. Rusya Başbakanı Vladimir Putin 2004'de Bolşevik Devrim'in yerine kutlanmak üzere 4 Kasım 1612 Polonya işgalinden kurtuluş gününü 'Birlik Günü' olarak bayram ilan etti.

MOSKOVA DÜŞMANLARINI ALT ETMEYE HAZIR

Kızıl Meydan'da yapılan gösteride ise 1941'de Nazi Almanyası'na karşı sefere çıkan askerler için düzenlenen tarihi tören canlandırıldı. Çeşitli gençlik gruplarından 5 binden fazla kişinin katıldığı törende 40'dan fazla gazi de yer aldı.

Moskova'nın yeni belediye başkanı Sergey Sobyanin gazilere teşekkür ederek, "Bizler sizin kahramanlığınızı alkışlıyor ve savaşta yaşamları yitirenleri anıyoruz. Kızıl Meydan'da gerçekleşen tören tüm dünyaya Moskova'nın hala canlı olduğunu ve düşmanlarını alt etmeye hazır olduğunu gösteriyor." dedi.