Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine'yi Topluyor!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, (29 Eylül Pazartesi) bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısına başkanlık edecek. Kritik toplantıda iç ve dış politikadaki sıcak gelişmeler, Başkan Erdoğan’ın BM temasları, Meclis’in yeni yasama yılına dair hazırlıklar ve İsrail’in Gazze’ye saldırıları masaya yatırılacak.

GAZZE BAŞLIĞI ÖNE ÇIKIYOR
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kabinenin en kritik gündem maddelerinden biri olacak. Türkiye'nin, Filistin halkına yönelik insani yardımlarının kapsamı genişletilecek. Gazze'ye ulaştırılan sağlık, gıda ve barınma yardımları artırılırken, diplomatik alanda da Türkiye'nin ateşkes ve kalıcı barış için girişimlerini sürdüreceği vurgulanacak.
EKONOMİ ÖNCELİKLİ GÜNDEM
Kabine toplantısında enflasyonla mücadele, vatandaşın alım gücünü artırmaya dönük destekler ve piyasaları istikrara kavuşturacak adımlar görüşülecek. Çalışanlara yönelik sosyal destekler yeni projeler ve tarımsal üretimi teşvik edecek düzenlemelerin ele alınması bekleniyor.
'TERÖRSÜZ TÜRKİYE KOMİSYONU' ÇALIŞMALARI
Toplantıda, TBMM çatısı altında kurulan 'Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu' da kabinenin gündeminde olacak. Komisyonun hedefleri doğrultusunda, toplumda huzuru ve güveni kalıcı hale getirecek yeni politikaların istişare edilmesi planlanıyor.
TBMM YENİ YASAMA YILINA HAZIRLANIYOR
1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi 4. yasama dönemine başlıyor. Kabine toplantısında Meclis'e sunulacak öncelikli kanun teklifleri masaya yatırılacak.
