SANKO Üniversitesi'nde Tipta Uzmanlik Egitiminde Ilk Mezuniyet Heyecani

Türkiye’de tip fakültesi mezunlarinin uzmanlik egitimi için gereken brans seçme sinavi olan Tipta Uzmanlik Sinavi’ni (TUS) kazanarak, SANKO Üniversitesi’nde tipta uzmanlik egitimi alan Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Asistani Ars. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya, uzmanlik egitimi bitirme sinavini basariyla tamamlayarak tip fakültesinden mezun olan ilk uzman hekim oldu.

SANKO Üniversitesi'nde Tipta Uzmanlik Egitiminde Ilk Mezuniyet Heyecani
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Tipta uzmanlik alaninda ilk uzman hekim vermenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Tip egitiminin zor bir süreç oldugunu hatirlatan Prof. Dr. Dagli, hekimlik meslegini icra ederken günceli yakalamak için hayat boyu çok çalismak, okumak ve arastirma yapmak gerektigini vurguladi.

“Ülkemizin saglik alaninda dünyada öncü ülkeler arasinda yer almasini saglamak amaciyla SANKO Üniversitesi olarak, alaninda uzman olacak yeni hekimler yetistirmek için çok çalisiyoruz” diyen Prof. Dr. Dagli, sunlari kaydetti:

“Yetistirdigimiz mezunlarimizin elde ettigi basarilar bize ilham vererek daha çok çalismaya sevk ediyor. Ars. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya, uzmanlik egitimi bitirme sinavini basariyla tamamlayip yeni bir hayata adim atti. Basarilarinin daim olmasini diliyor, bundan sonraki süreçte de SANKO Üniversitesi Ailesi olarak her zaman yaninda oldugumuzu belirtmek istiyorum.”

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali ayni zamanda Uzmanlik Egitimi Bitirme Sinavi Jüri Baskani olan Prof. Dr. Yurdanur Kilinç da, “Tip Fakültemizde klinik bilimlerde ilk uzmanlik ögrencimizi mezun etmenin hakli gururunu yasiyorum. Kendisini kutluyor ve yeni yasaminda basarilar diliyorum” dedi.

Kaliteli egitim ve tecrübe bana yol gösterecek

Ars. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya ise SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi’nin ilk uzman doktoru olmanin kendisini heyecanlandirdigini belirterek, “Alaninda uzman hocalarimdan aldigim kaliteli egitim ve tecrübe hem mesleki yasamimda hem de hayatimda bana yol gösterecektir” seklinde konustu.

Ars. Gör. Özkaya, “Bu süreçte emeklerini esirgemeyen degerli hocalarima ve basarima katki sunan herkese sükranlarimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

SANKO Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Metin Bayram ile Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aysen Bayram da Ars. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya’yi tebrik etti.

Uzmanlik egitimi bitirme sinavi jüri üyeligini; SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Ali Irfan Güzel, Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Dr. Ögr. Üyesi Burcu Gökalp Özcan Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ünal Sarikabadayi ile Gaziantep Üniversitesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ögr. Üyesi Prof. Dr. Metin Kilinç yapti.
Kaynak: İHA