Yamaç Parasütüyle Manisa Kalesine Tarihi Inis Yapti

Manisali yamaç parasütçüsü Celal Gündüzalp hafta sonu etkinligi olarak Spil Dagi Milli Parki Karlik noktasindan 1453 metre yükseklikten havalanarak Manisa Kalesine sorunsuz bir sekilde inis yapti. Inis esnasinda kale etrafinda fotograf çekmek için bulunan; Manisa’da tarihi ve kültürel etkinlikleri fotograflayan Manisa Fotografçisi Oktay Karaduman tarafindan tarihi inis fotograflandi.

Yamaç Parasütüyle Manisa Kalesine Tarihi Inis Yapti
Tarihi Manisa Kalesi ve Ulu Camii üzerinde adeta rüzgarla dans ederek yamaç parasütüyle uçan ve sonrasinda inis yapan Celal Gündüzalp 3 yildir Manisa semalarinda profesyonel olarak uçus yaptigini, gerekli önlemlerin ve egitimlerin alinmasi sonrasinda ’Yolda araba kullanmaktan daha güvenli’ ifadesini kullanarak yamaç parasütünün çok güvenli bir spor oldugunu söyledi.

Manisa Fotografçisi Oktay Karaduman’a konusan Gündüzalp, "Devlet büyüklerimizden Manisa tanitimina katkisi olmasi adina yamaç parasütü uçuslari ile ilgili bir organizasyon yapilmasini talep ediyorum. Benim hedefim yamaç parasütünde dünya sampiyonlugunu elde ederek ülkemin ve kadim Sehir Manisa’mizin ismini tüm dünyaya duyurmak. Yamaç parasütü ile uçma hayali ve uçma tutkusu olanlari Manisa Spil Dagina uçmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA