Vali Sezer, Kesan'daki Ibrice Limani'nda Inceledi

Edirne Valisi Yunus Sezer, beraberindeki heyetle, Mecidiye köyündeki Ibrice Limani’nda devam eden çalismalari inceleyerek, Ibrice Limani’nin dalis turizmi açisindan hem Edirne hem de Türkiye için oldukça önemli bir nokta oldugunu söyledi.

Vali Sezer, Kesan'daki Ibrice Limani'nda Inceledi
Ibrice Limani’nda gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgi alan Sezer, “Ibrice Limani dalis turizmi açisindan hem Edirne hem de Türkiye için oldukça önemli bir nokta. Liman alaninda bulunan dalis kulüplerinin yeniden düzenlenmesi, ülke turizmine hizmet etmeleri adina alt yapiyla ilgili ortalama 6 aydir projemizi yürütüyoruz. Dalis merkezleri ve kooperatifimiz görüsmeler gerçeklestirdik. Liman içerisinde kooperatife ait tas binanin restorasyonu yapildi. Balikçilarimiz aglarini koyma konusunda yer sikintisi vardi, restorasyon ile buna da çözüm bulmus olduk. Balikçilarin kullanabilmesi için soguk hava deposu, buz üretme ünitesi isler hale getirildi.

Dalis noktalarina tonozlar ve samandiralar birakildi. Ortalama olarak 5-6 dalis noktasi belirli bir sekilde kulüplerinde istegi üzerine hazirlandi. Amacimiz turizm açisindan burada sezonu uzatmak. Alt yapi destegini saglayarak, ülkemizden ve yurt disindan gelen dalis sporuna ilgisi olan herkese konforlu hizmeti saglamak. Limanlarimiz, sahillerimiz için çevre düzenlemesine devam edecegiz. Saros körfezinin hak ettigi degeri görmesi için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA