Aksaray Merkezli DEAS Operasyonuna Açiklamasi 1 Tutuklama

AKSARAY – Aksaray merkezli 3 ilde terör örgütü DEAS’e finans sagladiklari tespit edilen sahislara yönelik jandarmanin düzenledigi es zamanli operasyonda gözaltina alinan 4 süpheliden 1’i tutuklandi.

Aksaray Merkezli DEAS Operasyonuna Açiklamasi 1 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, terörle mücadele çerçevesinde Il Jandarma Komutanligi Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Istihbarat Subesi ekipleri Aksaray’da terör örgütü DEAS üyesi sahislarin örgüte finans destegi sagladigi bilgisine ulasti. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde harekete geçen ekipler Aksaray’da bulunan S.K. ve I.K. isimli sahislari takibe aldi. Teknik ve fiziksel olarak yapilan takipte sahislarin Ankara’da bulunan F.Ç. isimli kadin ile Nigde’de bulunan E.G. isimli sahisla sürekli irtibat hainde oldugunu belirledi. Yeterli delillerin toplanmasinin ardindan operasyon için dügmeye basan jandarma ekipleri Aksaray merkezli Ankara ve Nigde illerinde es zamanli safak operasyonu düzenledi.

Gerçeklestirilen operasyonlarda süpheliler kiskivrak yakalanarak gözaltina alinirken ikametlerde yapilan aramalarda 1 adet uçak savar mermisi, 3 adet G-3 mermisi ve yayin yasakli 1 adet kitap ele geçirdi. Ekipler 6 adet cep telefonu, 4 adet tablet, 2 adet bilgisayar ve 1 adet flas bellege de incelenmek üzere el koydu. Jandarmadaki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden S.K. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diger sahislar adli kontrol ve yurt disina çikma yasagi koyularak serbest birakildi.
Kaynak: İHA