Kars'ta Suç Makinesi Son Isinde Yakayi Ele Verdi

Kars’ta hakkinda 6 farkli dosyadan 30 yil hapis cezasi bulunan suç makinesi son isinde yakayi ele verdi. Suç makinesi saklandigi yerde polisin düzenledigi operasyonla kiskivrak yakalandi.

Kars'ta Suç Makinesi Son Isinde Yakayi Ele Verdi
Kars’ta geçtigimiz gün silahla S.Ö.’yü silahla kasten yaralayan ve olay yerinden kaçan süphelinin yakalanmasi için Il Emniyet Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü’nce çalisma baslatildi.

Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, Ahmet Arslan Caddesi üzerinde meydana gelen silahla kasten yaralama olayi ile çalisma baslatti. Yapilan çalismalarda olayi süpheli C.K.’nin gerçeklestirdigi belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, alinan arama kararinin ardindan C.K.’nin saklandigi adrese operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda C.K. kiskivrak yakalandi.

“Evinden cephanelik çikti”

Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince gözaltina alinan C.K.’nin ev ve eklentilerinde yapilan aramada, 1 ruhsatsiz tabanca (7.65mm çapinda), 1 sarjör, 2 ruhsatsiz av tüfegi, 3 av tüfegi sarjörü, 23 av tüfegi kartusu, C.K.’nin yapilan üst aramasinda ise 6 (9.19mm fisek, polis ekiplerince yapilan detayli aramada da C.K.’nin S.Ö.’yü yaraladigi olayda kullanilan suç aleti 1 ruhsatsiz tabanca ve sarjör ele geçirilerek muhafaza altina alindi.

“Suç makinesi oldugu ortaya çikti”

Bir kisiyi silahla yaralayan ve olay yerinden kaçtiktan sonra polis ekiplerince kisa sürede düzenlenen operasyonla yakalanan C.K.’nin suç makinesi oldugu anlasildi.

C.K. daha önce 6 farkli dosyadan “Birden Fazla Kisi Tarafindan Gece Vakti Silahla Yagma, Ruhsatsiz Atesli Silahlarla Mermileri Satin Alma veya Tasima veya Bulundurma, Hükümlü veya Tutuklunun Kaçmasi, Tehdit, Basit Yaralama, Biçak ve Diger Aletleri Izinsiz Olarak Satma Satin Alma Tasima veya Bulundurma suçlarindan toplam 30 yil 2 ay 20 gün hapis cezasi ve 6 bin 360 TL para cezasi ile arandigi ortaya çikti.

Gözaltina alinarak Il Emniyet Müdürlügü’ne getirilen C.K. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. C.K. çikarildigi mahkemece tutuklanarak Kars Ceza Infaz Kurumu’na teslim edildi.
Kaynak: İHA