Karabük'teki Orman Yangininda Alevler Yayiliyor

Karabük’’ün Kale köyündeki ormanlik alanda yaklasik 2.5 saattir süren yanginda alevler yayiliyor. Bölgeye sevk edilen çok sayida ekip, yangini kontrol altina alabilmek için yogun mücadele veriyor.

Karabük'teki Orman Yangininda Alevler Yayiliyor
Kale köyünde saat 15.15 siralarinda çikan orman yangini, rüzgarin da etkisiyle yayilarak büyüdü. Yanginla mücadele ve söndürme çalismalari için ilk etapta 8 arazöz, 4 su tankeri, 60 personel ve çok sayida asker bölgeye sevk edildi. Sicak hava ve rüzgarin da etkisiyle hizla yayilan alevlere müdahale eden ekipler, yaklasik 2.5 saattir yangini kontrol altina almak için yogun mücadele veriyor. Yangin söndürme çalismalarina 2’si Jandarma Genel Komutanligi’na ait toplam 3 helikopter de havadan destek veriyor.

Karabük Valiligi’nden yanginla ilgili yapilan açiklamada, "22 Temmuz 2024 günü saat 15.15 siralarinda merkez Zobran köyünün üst kisminda bulunan ormanlik alanda meydana gelen orman yanginina Karabük Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli 3 arazöz ve 1 su tankeri, Safranbolu Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli 4 arazöz ve 1 su tankeri, Karabük Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’ne bagli 1 arazöz ve Il Özel Idaresi’ne bagli 2 su tankeri olmak üzere toplam 8 arazöz, 4 su tankeri ve 60 personel ile müdahale edilmektedir" denildi.

Yangin havadan görüntülendi

Havadan ve karadan söndürme çalismalarinin sürdügü yangin ve yürütülen çalismalar ise Ihlas Haber Ajansi tarafindan havadan görüntülendi. Dronla kaydedilen görüntüler, yanginin etki altina aldigi alani net bir sekilde gösterdi.
Kaynak: İHA