30 Yil Sonra Atatürk Üniversitesi'nde Bir Araya Geldiler

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun Izleme Uygulama ve Arastirma Merkezi (ATAKARMER), Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü mezunlarini mezuniyetlerinin 30. yilinda misafir etti.

30 Yil Sonra Atatürk Üniversitesi'nde Bir Araya Geldiler
Ziyaret kapsaminda öncelikle eski Edebiyat Fakültesi binasinda bulusarak siniflarina yeniden giren mezunlar, ögrenciliklerinde egitim aldiklari 6 numarali sinifta toplandilar. Duygusal anlar yasayan mezunlar, 30 yil sonra yeniden Atatürk Üniversitesi siralarina dokunmaktan ve geçmisi hatirlamaktan çok mutlu olduklarini belirttiler. Hocalariyla ve arkadaslariyla tekrar bir araya gelmenin heyecanini yasayan mezunlar eski günlerin verdigi huzuru yeniden yasadiklarini ifade ettiler.Program, Edebiyat Fakültesi dekanligi görevini sürdüren Prof. Dr. Dilaver Düzgün ve Kariyer Planlama ve Mezun Izleme Uygulama ve Arastirma Merkez Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü’nün konusmasiyla baslarken, 1994 yili Türkoloji bölümü mezunlarinin yoklamasinin alinmasi ve temsili olarak cübbe giyilmesiyle devam etti.

Yeni Nesil Vizyonunun Çiktisi: ATAKARMER

ATAKARMER ziyareti kapsaminda Türkoloji Bölümü 1994 mezunlari için hazirlanan hediyeleri takdim eden Merkez Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü sunlari aktardi: “Bu bulusma kapsaminda ülkemizin 7’nci, Dogu Anadolu Bölgesinin ise ilk üniversitesi olan, köklü geçmise ve ülkemizde pek çok alanda iz birakmis bir tarihe sahip Atatürk Üniversitesi mezunu olmak bir gurur kaynagidir. Mezunlarimizin bu bulusma ile göstermis olduklari sahiplenme ve aidiyet duygulari için tesekkür ediyorum. Atatürk Üniversitesi mezunu olmanin bir ayricalik oldugunu belirterek, mezunlarimizin üniversitemizde bulusmasina verdigi desteklerden dolayi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tesekkür ederim” dedi.

Mezunlar, kampüs ziyaretinin ardindan Erzurum’un tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.
Kaynak: İHA