Rektör Turabi Açiklamasi '15 Temmuz'da Hainlerin Milletimize Yaptigi Kallesligi Unutturmayacagiz'

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, “Hainlerin 15 Temmuz gecesi milletimize yaptigi kallesligi hiçbir zaman unutmadik ve unutturmayacagiz” dedi.

Rektör Turabi Açiklamasi '15 Temmuz'da Hainlerin Milletimize Yaptigi Kallesligi Unutturmayacagiz'
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayisiyla yayimladigi mesajda 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletinin demokrasiye ve bagimsizliga olan inancinin hain bir darbe girisimiyle sinandigini belirten Rektör Turabi, “Milletimizin iradesine ve ülkemizin gelecegine kasteden, demokrasiyi ortadan kaldirmayi hedefleyen bu hainler Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in kararli durusu ve çagrisi ile meydanlara çikan aziz milletimiz tarafindan engellendi. Üzerinden sekiz yil geçmesine ragmen bu hainlerin 15 Temmuz gecesi milletimize yaptigi kallesligi hiçbir zaman unutmadik ve unutturmayacagiz. Minarelerden yükselen sala sesleri ile 15 Temmuz gecesi güçlü tokadini FETÖ/PDY mensubu teröristlerin enselerine indiren Türk Milleti her alanda geliserek Türkiye Yüzyili hedeflerine saglam adimlarla ilerlemeye devam edecektir” diye konustu.

Rektör Turabi, “Bu duygu ve düsüncelerle milletimizin zafer günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, basta 15 Temmuz sehitlerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle ve minnetle aniyorum. Ruhlari sâd, mekânlari cennet olsun. Gazilerimize ise saglikli bir ömür diliyorum. Allah hepsinden razi olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA