Savsat Karagöl'ün Muhtesem Güzelligi Hayran Birakiyor

Artvin’in "Sakin Sehir" ünvanli Savsat ilçesinde dogal güzellikleriyle ünlü Karagöl, ziyaretçi akinina ugruyor.

Savsat Karagöl'ün Muhtesem Güzelligi Hayran Birakiyor
Artvin’in "Sakin Sehir" ünvanli Savsat ilçesinde dogal güzellikleriyle ünlü Karagöl, havalarin isinmasiyla ziyaretçi akinina ugradi. Kalp seklini andiran görünümü, muhtesem dogasi masal diyarlarini andiriyor.

Karagöl-Sahara Milli Parki her mevsim yeril ve yabanci turistlerin ilgi odagi olmayi sürdürüyor. Karadeniz’in gözde turizm rotalarindan biri olan bölgenin ilkbahar renklerini görmek isteyenler solugu Karagöl’de aliyor.

Ilçe merkezine 25 kilometre uzaklikta bulunan ve kus bakisi görüntüsü kalbi andiran Karagöl, sehirden uzak dogayla iç içe zaman geçirmek isteyen turistlerin ilgisini çekiyor.

Sahara Milli Park içerisinde bulunan, Ladin ve çam agaçlari arasinda kalp seklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri adeta büyülüyor. Günlük hayatin stresinden uzaklasmak için arkadaslari ve ailesiyle Karagöl’e günübirlik gelen doga severler muhtesem doganin tadini çikartiyor.

Karagöl’de bulunan tesisin isletmeciligini yapan Göksu Özgen (34), “Savsat Karagöl’ün kalp seklinde olmasi dünyada ilgi görüyor. Ülkemizdeki yerli turistlerin yani sira yabanci turistlerde ev sahipligi yapmaktayiz. Gölümüzde tekne, turlari, mesire alanlari, kamp alanlari farkli ekinlikler yapmaya müsait. Ayni zamanda fotograf tutkunlarinin oldukça fazla ziyaret ettigi bir yer. Savsat Karagöl’de en önem verdigimiz temizlik ve dogayi korumak” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA