Siirt'te Son 5 Yilda 22 Kisi Bogularak Hayatini Kaybetti

Siirt’te son 5 yil içinde meydana gelen 20 suda bogulma olayinda 22 vatandas hayatini kaybetti, 3 vatandas ise yarali olarak kurtarildi.

Siirt'te Son 5 Yilda 22 Kisi Bogularak Hayatini Kaybetti
Siirt Valiligi, önemli bir karar alarak akarsu, çay, kanal, baraj gölleri ve göletlere girmeyi yasakladi. Bu yasagin vatandaslarin can güvenligini saglamak amaciyla alindigi belirtildi.

Ayrica, yasaga uyulmadiginin tespit edilmesi durumunda idari ceza islemi uygulanacagi uyarisinda bulundu. Öte yandan AFAD ve Siirt Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, baraj ve gölet kenarlarinda bulunan vatandaslara brosür dagitarak, vatandaslara suya girmeme uyarisinda bulundu. Muhtemel bogulma vakalarinin önüne geçmek için öncelikle tehlikeli sularda yüzülmemesi ve yüzmenin yasaklandigi yerlerde suya girilmemesi gerektigi hatirlatan Siirt AFAD il müdürü Cahit Akkoyun, yüzey akintisi az gibi görünse bile akarsularda, sulama kanallarinda, barajlarda veya göletlerde suya girilmemesi gerektigini vurguladi.

Son 5 yil içinde meydana gelen 20 suda bogulma olayinda 22 vatandas hayatini kaybetti, 3 vatandasin ise yarali olarak kurtarildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA