Mençuna Selalesi Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde yer alan Mençuna Selalesi, son dönemde ziyaretçilerin yogun ilgisiyle karsilasiyor. Dogal güzellikleri ve huzur verici atmosferiyle öne çikan selale, hem yerli hem de yabanci turistlerin ugrak noktasi haline geldi.

Mençuna Selalesi Ziyaretçi Akinina Ugruyor
Ilçede bulunan dogal güzellikleriyle ünlü Kamilet Vadisi’ndeki Mençuna Selalesi, ilkbaharla birlikte en coskun dönemini yasiyor. Yaklasik 90 metre yükseklige sahip olan Mençuna Selalesi, yemyesil dogasi ve serin sulariyla ziyaretçilerine büyüleyici manzaralar sunuyor. Özellikle yaz aylarinda sicak havadan bunalanlar, serinlemek ve dogayla iç içe bir gün geçirmek için buraya akin ediyor. Selaleye ulasmak için yapilan doga yürüyüsü, ziyaretçilere essiz bir deneyim sunarken, yol boyunca karsilasilan bitki örtüsü ve kus sesleri, dogaseverler için unutulmaz anlar yasatiyor.

Mençuna Selalesi’nin popülerliginin artmasiyla birlikte, hafta sonlari ve tatil günlerinde yogunluk yasaniyor.

Sosyal medyada da sikça paylasilan Mençuna Selalesi, fotograf tutkunlari için de bir cazibe merkezi haline gelmis durumda. Selalenin büyüleyici güzellikleri, birçok fotograf karesinde ölümsüzlestiriliyor ve bu paylasimlar araciligiyla daha genis kitlelere ulasiyor.

Bölgede isletmeci olan Nejla Can, selalenin her geçen gün ziyaretçi sayisinin arttigini belirtti.

Can, “Kamilet Vadisi’nde bulunan çifte köprülerle bölge, esi benzeri olmayan bir vadi. Herkesi Kamilet Vadisi’ne bekliyoruz” dedi.

Ordu’dan Mençuna Selalesi’ne gelen Isa Uza ise “Daha önce de gelmistim. Simdi ailecek geldik. Çok güzel, dogal bir yer. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum” derken, Didem Tasbasi ise “Hafta sonu için Mençuna Selalesi’ne geldik. Çok güzel bir manzarayla karsilastik. Yolu biraz mesakkatli olsa da çiktiginiza degecek bir manzarasi var. Biz çok keyif aldik. Böyle bir güzellikle karsilastigimiz için çok mutluyum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA