Siirt'li Ögrenci LGS Sinavinda 500 Tam Puan Aldi

Siirt Sancaklar Ortaokulu ögrencisi Muksit Kaya, LGS’de tüm sorulari dogru yanitlayip 500 puan alan 352 ögrenci arasina girerek Türkiye birincileri arasinda adini yazdirmayi basardi. Kaya, günlük 250 soru çözerek Türkiye birinciligi elde etti.

Siirt'li Ögrenci LGS Sinavinda 500 Tam Puan Aldi
Tam puan aldigi için mutlu oldugunu ifade eden Siirt Sancaklar Ortaokulu ögrencisi Muksit Kaya, "LGS’den 500 tam puan aldim. Benim çalisma seklim, günde en az 200 250 soru arasindaydi. Anlamadigim sorulari olursa gelip hocalarima soruyordum. Yazin çalisma seklim de söyleydi; bol bol paragraf sorusu çözüp kitap okuyordum. Türkçe, matematik ve fen derslerine bakiyordum. Ara derslere bakmiyordum. Ara derslere okul baslayinca bakmaya basladim" dedi.

2025 LGS sinavina girecek ögrencilere tavsiyelerde bulunan Kaya, "LGS sinavina girecek ögrenciler kitap okusunlar. Ben yazin kitap okudum. Bundan sonraki LGS sinavina girecek ögrenciler de simdiden kitap okumaya baslasinlar. Çünkü kitap okuma bütün derslere etki ediyor. Yani kitap okumazsan matematigin fen bilgisi ve inkilabi da yapamiyorsun. LGS 2025 sinavina girecek ögrenciler içinde çalistilarsa çok stres yapmalarina gerek yok. Herkes çalistiginin karsiligini aliyor. Normal bir deneme sinaviymis gibi girin ve bildiginizi yapin. Umarim ki istediginiz yerleri kazanirsiniz. Ben öyle yaptim" diye konustu.

Mühendis olmak istedigini belirten Kaya, "Bogaziçi Bilgisayar Mühendisligini istiyorum. Ilk 350’ye girenleri aliyormus. Simdiki gidecegim lise ise ya Konya Meram Fen Lisesi olacak ya da Ankara Fen Lisesi" dedi.

Kaynak: İHA