ULUTEK Teknopark Türkiye'nin Inovasyon Liderleri Arasinda 6. Sirada Yer Aldi

ULUTEK Teknopark ‘Türkiye’nin 2023 Patent Raporu’ sonuçlarina göre 38 firmasiyla en fazla patentli firmaya ev sahipligi yapan teknoparklar arasinda ilk 6’da yer aldi.

ULUTEK Teknopark Türkiye'nin Inovasyon Liderleri Arasinda 6. Sirada Yer Aldi
Türkiye’nin teknoloji gelistirme ve ticarilestirme potansiyelini belirlemek amaciyla Patent Effect tarafindan hazirlanan ’Türkiye’nin Patent Raporu 2023’ sonuçlarina göre, ULUTEK Teknopark patentli start-up firmalara ev sahipligi yapan teknoparklar arasinda yer alarak Türkiye’nin girisimcilik ekosistemine katki saglamaya devam ediyor.

ULUTEK firmasi RePG Enerji zirvede

Inovasyon ve teknoloji alaninda öncü firmalarla girisimcilik ekosistemine liderlik eden kurumlarin basinda gelen ULUTEK Teknopark, patentli start-up firmalara ev sahipligi yapan teknoparklarin analizi listesinde 38 firmasiyla 6’nci sirada yer almayi basardi. Listede birinci sirada 95 firmayla Teknopark Istanbul, ikinci sirada 82 firmayla ITÜ Ari Teknokent, üçüncü sirada ise 74 firmayla Yildiz Teknopark yer aldi. Patent sampiyonu üniversitelerin siralandigi rapora göre ise Bursa Uludag Üniversitesi, Türk Patent basvuru sayisinda 10’uncu, tescil sayisinda 20’nci, PCT basvuru sayisinda 14’üncü, US basvuru sayisinda ise 15’inci sirada yer aldi. Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren RePG Enerji ise yaptigi basvurular ve aldigi yatirimlarla 2023 yilinda en fazla patent basvurusu alanlar arasinda zirveye yerlesti.

"ULUTEK, inovasyon ve teknoloji alaninda Türkiye’nin büyüme potansiyelini desteklemeye kararli"

Teknopark bünyesinde bulunan firmalarin elde ettigi basarilari desteklemek ve devamliligini saglamak için çalismalarina hiz kesmeden devam ettiklerini vurgulayan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Irfan Karagöz, “Bilgi birikimimizi kullanarak girisimcilik ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirmeye ve firmalarimiza ev sahipligi yapmaya kararliyiz. Firmalarimizin hem patent sayilarini hem de ihracatlarini daha da artirmayi hedefliyoruz. Bu dogrultuda çalismalarimiza ve firmalarimizin uluslararasi alanda daha da basarili olmalari için gereken destegi saglamaya devam edecegiz. Bünyemizde faaliyet gösteren RePG Enerji’nin basarisi, sadece bir girisimin degil, Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji alanindaki büyüme potansiyelinin de bir göstergesi. Ülkemizin uluslararasi alanda rekabet gücünü artiran bu tür girisimler umut verici” seklinde konustu.

Kaynak: İHA