ABD Avrupa Ve Orta Dogu Ticaret Temsilci Yardimcisi Trick Türkiye'yi Ziyaret Etti

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Avrupa ve Orta Dogu Ticaret Temsilci Yardimcisi Bryant Trick, Türkiye ziyareti kapmasinda Ticaret Bakan Yardimcisi Mustafa Tuzcu ve is dünyasi temsilcileri ile bir araya geldi.

ABD Avrupa Ve Orta Dogu Ticaret Temsilci Yardimcisi Trick Türkiye'yi Ziyaret Etti
ABD Avrupa ve Orta Dogu Ticaret Temsilci Yardimcisi Trick, 7 yil aranin ardindan tekrar düzenlenen Ticaret ve Yatirim Çerçeve Anlasmasi (TIFA) görüsmeleri kapsaminda Türkiye’ye ziyaret gerçeklestirdi. Ticaret Bakan Yardimcisi Tuzcu ile görüsen Trick, is dünyasi temsilcileri ile bir araya geldi.

2022 yilinda ABD ile Türkiye arasinda gerçeklesen 42 milyar dolarlik ikili ticaret hacminin önemini vurgulayan Trick, “TIFA kapsaminda ikili ticari diyalogumuzun yeniden baslatilmasi, karsilikli ticaret ve yatirimi artirma potansiyelini gerçeklestirmenin, refahi artirmanin ve gerek ABD gerekse Türkiye’de tedarik zinciri güvenligini saglamanin önemli bir unsurunu olusturmaktadir. Verimli olmasini ve süreklilik arz etmesini umdugumuz bir diyalogun zeminini hazirladigimiz bugünkü toplantilarda her iki taraf için de önemli olan konulari samimi ve yapici bir sekilde ele aldik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA