Tayland'da Isiklar 1 Saatligine Kapatildi

Tayland’in baskenti Bangkok’ta her yil düzenlenen “Dünya Saati” etkinligi kapsaminda iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amaciyla sehrin isiklari 1 saatligine kapatildi.

Tayland'da Isiklar 1 Saatligine Kapatildi
Tayland, her yil oldugu gibi bu yil da Dünya Saati etkinligi düzenledi.

Baskent Bangkok’ta her yil katilimin daha da arttigi etkinlik kapsaminda bu aksam küresel isinmaya ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amaciyla sehrin isiklari 1 saatligine kapatildi. Bangkok Valiligi ve Tayland Dogal Hayati Koruma Vakfi (WWF) tarafindan düzenlenen etkinlikte yerel saatle 20.30 ve 21.30 arasinda Kraliyet Sarayi, resmi kurum binalari, okullar, üniversite binalari, Budist tapinaklari, özel sirketler ve alisveris merkezinin isiklari da dahil birçok bölge karanliga gömülürken, Bangkok sakinleri de etkinlige evlerinden katildi.

Bangkok Elektrik Idaresi yöneticilerinden Somboon Hormnan yaptigi açiklamada, geçen yil düzenlenen etkinlik sonucunda yaklasik 36 megavat’lik kayda deger bir tasarruf elde edildigini belirterek, buna bagli olarak karbon emisyonu degerlerinde 5,2 ton azalma saglandigi ve sehrin elektrik faturasinda yaklasik bin 686 dolarlik (61 bin 324 Baht) tasarruf elde edildigini belirtti.

Kaynak: İHA