Mahalle Sakinleri Her Yagmurda Diken Üstünde Yasiyor

Artvin’in Borçka ilçesinde yamaçta çelik agla baglanan dev kaya 40 haneyi tehdit ediyor. Her yagmurda diken üstünde olan mahalle sakinleri, kalici çözüm istiyor.

Mahalle Sakinleri Her Yagmurda Diken Üstünde Yasiyor
Borçka ilçesinde siddetli yagislardan dolayi yasanan heyelanlar ve taskinlar hayati olumsuz etkiliyor. Yamaçtan kopan kaya parçalari ise vatandaslarin can ve mal güvenligini tehdit ediyor. Geçtigimiz günlerde etkili olan saganak yagista ilçeye bagli Gündogdu Mahallesi’nde yasayan 40 hane, sel, toprak kaymasi ve asiri yagislardan zarar gördü. Ayni mahalledeki 10 haneli 3 bina da toprak kaymasi sonrasinda bosaltildi. Bu evlerin yani sira hasar alan ve tehlikede olan toplam 21 hane tahliye edildi. Evlerini bosaltmak zorunda kalan aileler ise nereye gideceklerine dair kara kara düsünmeye basladi.

Öte yandan mahallenin hemen üzerinde bulunan ve 40 haneyi etkileyen dev kaya, geçtigimiz yil asiri yagislardan sonra çelik telle baglandi. Her an düsme tehlikesi bulunan kaya için mahalle sakinleri kalici çözüm istiyor.

Hasar tespit çalismalari için dügmeye basildigini ifade eden Gündogdu Mahallesi Muhtari Musa Yildirim, "Burasi egimli bir bölge. Bu egimli bölgeden dolayi toprak kaymalari, kayan yerler belirli yerleri doldurarak su birikintileri, göletler olusturdu. AFAD ekipleri gelip burada desarj çalismasi yapiyor. Artvin valimiz, milletvekillerimiz ve bakanlarimiz basta olmak üzere yetkili organlar burada. Buraya uygun ne gerekiyorsa onun yapilmasi için hasar tespiti ve kentsel dönüsüme geçilmesi için de çalismalar yapiliyor" dedi.

Kaynak: İHA