Eski IBB Baskani Kadir Topbas, Vefatinin 3'Üncü Yilinda Düzenlenen Anildi

Fatih Camii’nde düzenlenen mevlit programiyla eski Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, vefatinin 3’üncü yil dönümünde anildi. Mevlide, Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan katildi.

Eski IBB Baskani Kadir Topbas, Vefatinin 3'Üncü Yilinda Düzenlenen Anildi
Fatih Camii’nde eski IBB Baskani Kadir Topbas’in vefatinin 3’üncü yildönümü nedeniyle mevlit programi düzenlendi.

13 yil boyunca IBB Baskanligi yapan Kadir Topbas adina düzenlenen mevlide Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, AK Parti Istanbul Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Topbas’in ailesi ve çok sayida vatandas katildi.

Fatih Belediye Baskani Turan, mevlidin ardindan Topbas’in mezarini ziyaret etti.

“Yillar geçmesine ragmen insanlar gelip mezarini ziyaret ediyor”

Ziyaretten sonra açiklama yapan Fatih Belediye Baskani Turan, “Bugün Istanbul’da agabeyligi ile hala anilan rahmetli Kadir Topbas’in ölüm yil dönümü. 15 yildir Istanbul Büyüksehir Belediyesinde görev yaptim. Rahmetli Kadir agabey döneminde de en son 2009-2014 yillarinda belediye baskaniyken, AK Parti Grup Baskaniydim. Ondan önceki yillarda yine rahmetli Kadir agabeyin Meclis Baskan vekilligini yaptim. Benim içim müstesna bir insan. Gerçekten nahif, içi Istanbul hizmet askiyla yanan, her gün çalisan ve üreten bir Istanbul beyefendisiydi. Bugün 3 yil oldu kaybedeli. Birisi Istanbul ile ilgili örnek verdiginde her kesimden birçok insan, Kadir Topbas modelini öneriyor. Nasip oldu, son 5 yilda Fatih Belediye Baskani oldum. Fatih Camii haziresine defnedildi. Buradan gelip geçtigimizde normal vatandaslarin gelip ziyaret ettigini görüyorum. Benim için de çok ibretlik bir durum. Kadir Topbas’i taniyor musunuz diye soruyorum. Ziyaret edenler yakinen tanimadiklarini söylüyorlar. Ama ’Belediye baskanimizdi, onu çok seviyorduk’ diyorlar. Yillar geçmesine ragmen insanlar gelip mezarini ziyaret ediyor. Aslinda bu bütün yöneticilerin, halk için çalisan bizim gibi birçok insana örnek olacak bir sey. Allah rahmet etsin. Kalabalikti, onu seven insanlar andilar. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayimiz Murat Kurum Bey, Il Baskanimiz burada bizde aileyle beraber anma toplantisina katildik. Bizim içinde bu bir vazife” dedi.

Kaynak: İHA