Sicaklikta Akdeniz'i Sollayan Samsun'da Subat Ayinda Deniz Keyfi

Samsun’da farkli mesleklerden 15 kisilik arkadas grubu, yaz-kis demeden denize giriyor. Bu yil Subat ayinda hava sicakliginin 22 dereceye yükselmesini firsat bilen arkadas grubu, Karadeniz’in soguk sularinda kulaç atti.

Sicaklikta Akdeniz'i Sollayan Samsun'da Subat Ayinda Deniz Keyfi
Canik ilçesi Dogupark mevkisinde günesin dogusu ile birlikte Karadeniz’in 10 derece olan sularina giren arkadas grubu doyasiya eglendi. Subat ayinda havalarin sicak olmasini da firsat bilen vatandaslar, dakikalarca denizde yüzdü. Ortalama 600 ile 800 kulaç arasi atan, yaz-kis demeden yüzen vatandaslar, artik bu durumun kendilerinde bir tutku olusturdugunu ve denize girerek güne motive olarak basladiklarini söylediler.

“Her zaman buradayiz”

Denize giren Ali Ilhan, "Gençlik denizdedir. Biz her zaman buradayiz. Her sabah 07.30’da denize giriyoruz. Karadeniz’de bu mevsimde böyle havayi bulunca denize girdik. Deniz buz gibi ama hava çok sicak. Ayrica sicakkanli insanlar burada” dedi.



“Bütün yorgunlugumuzu aliyor”

Denize giren Özdemir Gültekin, “Hava çok sicak ama deniz çok soguk. Yine de her sey çok güzel. Bütün hastaliklarin bir numarali ilacidir bu deniz. Her yil ayni duygulari yasiyoruz. Bunu herkese tavsiye ederiz. Bütün yorgunlugumuzu aliyor. Yüzmek en güzel ilaçtir. Biz artik üsümüyoruz. Vücudumuz alisti. Yillardir beridir denizlerdeyiz. Burada bir aile gibi olduk” diye konustu.



“Gün verimli geçiyor”

Denize giren Bekir Arslan, “Bu artik bizde tutku oldu. Yaz-kis 4 mevsim buradaki arkadaslar denize giriyoruz. Aile gibi de olduk. Bundan vazgeçemeyiz. Denize girdigimiz zaman kendimizi çok zinde hissediyoruz. O gün gerçekten çok motive oluyoruz ve verimli geçiliyor. Istanbul’daki bogazi geçme yarismalarina katilarak Samsun’u temsil etmek istiyoruz” seklinde konustu.

Vatandaslar hemen hemen her gün deniz girmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA