Artvin'de Heyelandan Dolayi 3 Katli Bina Tahliye Edildi

Artvin’de toprak kaymasi nedeniyle yikilma tehlikesi bulunan 3 katli bina tahliye edildi.

Artvin'de Heyelandan Dolayi 3 Katli Bina Tahliye Edildi
Artvin’de son günlerde etkili olan siddetli yagislar nedeniyle merkeze bagli Dere Mahallesi Yazkent mevkisinde Özer Orhan’a ait binanin bulundugu bölgede heyelan meydana geldi. Orhan ailesinin yasadigi 3 katli binanin yaninda ve önünde heyelana bagli toprak kaymalariyla yariklar olustu. Binanin yikilma tehlikesine karsi evi bosaltan aile bireyleri, durumu AFAD ve belediye yetkililerine haber verdi. AFAD yetkilileri bölgede inceleme yaparak, evin yikilma tehlikesi dolayisiyla binayi tahliye etti. Artvin Belediyesi ekipleri de bölgede tahkimat ve zemin güçlendirme çalismasi baslatti.

Büyük bir badire atlattiklarini ifade eden Özer Orhan, herhangi bir can ve mal kaybi yasamadiklarindan dolayi sükrettiklerini söyledi.

Orhan, “Heyelan aninda evdeydik. Büyük bir gürüldü duyduk, hemen evi bosalttik. Evden çikinca evin hemen yaninda heyelan oldugunu gördük. Yukardan gelen sular topraga baski yapti, sonuçta heyelan oldu. Evimize bir sey olmadi ama tarim arazilerim zarar gördü. Evin yikilma tehlikesine karsi evi bosalttik. Binanin alt katinda kizim, orta katinda oglum, üst katinda da ben oturuyorum. Çocuklar ve eslerimizle 10 kisi yasiyorduk. Allah korudu, bina yikilmadi. Insallah gerekli güçlendirme çalismalari tamamlaninca evimize geçecegiz" dedi.

Kaynak: İHA