Selahattin Demirtas Hastanedeki Annesini Ziyaret Etti

Edirne F Tipi Kapali Cezaevi’nde bulunan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas, Diyarbakir’da rahatsizlanan annesi Sadiye Demirtas’i ziyaret etti.

Alinan bilgiye göre, eski HDP Es Genel Baskani Demirtas’in annesi Sadiye Demirtas, solunum yetmezligi ve kanindaki enfeksiyon degerlerinin yüksek olmasi nedeniyle 19 Ocak’ta hastaneye kaldirildi. Böbrek yetmezligi de bulunan Sadiye Demirtas’in saglik durumu düzelmeyince ailesi Selahattin Demirtas’a haber verdi. Selahattin Demirtas, annesini görmek için 22 Ocak’ta avukatlari araciligiyla Adalet Bakanligi’na basvurdu. Bakanligin izni ile Demirtas, Tekirdag Çorlu Havalimaninda kalkan özel uçakla Diyarbakir’a götürüldü. Demirtas, havalimanindan çok siki güvenlik önlemleri esliginde saat 20.00 siralarinda annesinin bulundugu özel hastaneye gitti.

Hastanede yogun bakimin bulundugu iki kat, hastalar disindaki kisilere kapatildi. Selahattin Demirtas, yogun bakimdaki annesi Sadiye Demirtas’i ziyaret etti. Selahattin Demirtas, ardindan esi Basak Demirtas, kizlari ve kardesleri ile bir odada görüstü.

Selahattin Demirtas’in hastanede kaldigi süre boyunca çevrede yüksek güvenlik önlemleri alindi. Yaklasik 300 polis ve asker hastane çevresinde görev aldi. Hastane ziyareti saat 23.00 siralarinda sona eren Selahattin Demirtas, yogun önlemler altinda, zirhli araçlarin da bulundugu bir konvoy esliginde havalimanina götürüldü ve ardindan Edirne F Tipi Cezaevi’ne getirildi.

Kaynak: İHA