Türkiye'nin En Büyük Seyir Terasi Ilgi Odagi

Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan ve Tortum Gölü üzerine yaptirilan Türkiye’nin en genis ve en uzun cam seyir terasi ziyaretçilerin akinina ugruyor.

Türkiye'nin En Büyük Seyir Terasi Ilgi Odagi
Uluslararasi Sakin Kentler Birligince (Cittaslow) ’sakin sehirler’ agina dahil Erzurum’un Uzundere ilçesi birçok güzelligi ile özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü’nü izleyebilmek için sicaga dayanikli temperli cam ile dösenen ve kirilmaz özelligi bulunan seyir terasina çikan turistler, 143 metre yükseklikten gölü izlemenin keyfini doyasiya yasiyor. Türkiye’de özellikleri ile ilk ve tek olan cam teras, 12,3 metre uzunlugunda, 545 metre kare kapali, 565 metrekare açik alana sahip. Cam seyir terasina çikan bazi ziyaretçilerin, cam platformun üzerinde yürümek yerine kirislerin üzerinde yürümeyi tercih ettikleri de gözlerden kaçmiyor.

Geçtigimiz Kurban Bayrami’nda da oldukça fazla turiste ev sahipligi yapan cam teras, ziyaretçilerine yüksek adrenalin deneyimi de sunuyor. Pirinkayalar Geçidi’nde yapilan cam teras, turistlerin Karadeniz ve Dogu Anadolu ikliminin yasandigi Uzundere’de tarihi yapilari görmenin yani sira dogal güzellikleriyle dört tarafi yüksek tepelerle çevrilmis Tortum Gölü’nü izleme firsati buluyor. Erzurum’a 87 kilometre mesafede olan Uzundere, son zamanlarda birçok alternatif etkinlik ve dogal güzellikleriyle turizmin gözde merkezleri arasinda yer aliyor.

Erzurum ve Artvin tarafindan yolculuk eden insanlarin cam seyir terasini görmelerinin bir sarti da geçtigimiz aylarda hizmete giren Pirinkayalari Tüneli’ni degil dag yolunu kullanmalari.
Kaynak: İHA