Kaybolan Köpegini Bulmak Için Sokak Sokak Geziyor

Elazig’da kaybolan köpegini sokak sokak gezerek arayan Yusuf Asar, köpegi bulup getirene para ödülü verecegini belirtti.

Kaybolan Köpegini Bulmak Için Sokak Sokak Geziyor
Elazig’da yasayan Yusuf Asar, 4 yil önce yavru terrier cinsi süs köpegi aldi. Asar’in evinin bahçesinde besledigi ‘Maya’ isimli köpegi 18 Temmuz günü bir anda ortadan kayboldu. Yemek ve suyunu tazelemek için gittigi bahçede köpegini göremeyen Asar, çevreye baktiktan sonra hemen karakola giderek köpeginin kayboldugu veya çalindigi ihbarinda bulundu. Kaybolan veya çalindigi iddia edilen köpegin bulunmasi için ekipler çalismalarini sürdürürken, Yusuf Asar ‘Maya’nin’ fotograflarini bastirdigi kayip ilaniyla sokak sokak gezerek onu ariyor. Kentin birçok noktasini gezen ve vatandaslara tek tek köpegin fotograflarini gösteren Asar, köpegini bulup getirene ise 2 bin lira para ödülü vereceklerini söyledi.



Köpeginin 18 Temmuz Sali gününden itibaren kayip oldugunu belirten Yusuf Asar, “Köpegimiz Akçakiraz beldesi civarinda kayboldu. Kendisi bahçede oyun oynamayi çok severdi. Köpegimizin çalindigini düsünüyoruz. O günden itibaren gitmedigimiz yer, basvurmadigimiz yer kalmadi ama henüz bulamadik. Köpegi görenlerin bizlere bildirmesini istiyoruz. Köpegimize bebekliginden itibaren biz bakiyoruz. Bizim evladimiz gibi olmustu. Kayboldugu için bayagi hüzünlüyüz. Bulup getirenlere de 2 bin lira civarinda bir para ödülü verecegiz. Yeter ki köpegimizi bize sag salim getirsinler. Çalanlar dahi olsa yeter ki bizim köpegimizi geri getirsinler. Para ödülünü kendimiz taktim edecegiz. Maya bize karsi bagliydi. Daha önce hiç kaybolmadi, o yüzden çalindigini düsünüyoruz. Zaten bahçeye oyun için birakmistik. Kolay kolay bir yere giden bir köpek degil. Gitmedigimiz ve basvurmadigimiz yer kalmadi. Gören olmamis, ödülden dolayi da yalan haber verenler çok oluyor. Dürüst bir sekilde bizlerle iletisim saglanmasini istiyoruz. Bize köpegimizin ölü haberi gelmedi, bundan dolayi da umutluyuz. Köpegimizi bulmak için gitmedigimiz yer kalmadi. Akçakiraz, Yazikonak ve Yurtbasi beldeleri basta olmak üzere her tarafa baktik fakat bulamadik. Görenlerin, duyanlarin, hatta çalan kisiler dahi olsa bize köpegimizi geri getirsinler ödül de ne isterlerse biz vermeye raziyiz. Köpegimizi bize sag salim getirmelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA