Rize Devlet Hastanesi Acilinde Silahli Çatisma Açiklamasi 2'Si Agir 5 Yarali

Rize’de devlet hastanesi acil servisinde aralarinda husumet bulunan sahislar arasinda çikan silahli çatismada biri polis, biri jandarma 5 kisi yaralandi. Olayla ilgili açiklama yapan Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sari, "Uzman çavusumuz ve polis memurumuz ayaklarindan yaralandilar. Olaydaki süpheli sahislardan biri Recep Tayyip Erdogan üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanemizde müdahale altinda iken diger süpheli emniyet ekiplerimizce suç aleti ile birlikte gözaltina alindi” dedi.

Rize Devlet Hastanesi Acilinde Silahli Çatisma Açiklamasi 2'Si Agir 5 Yarali
Olay, Rize Merkez’de bulunan devlet hastanesinin acil servisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 hafta önce aralarinda husumet bulunan M.S.Z. ile M.Ç. ve arkadasi Y.E.Ö. ile Rize Devlet Hastanesi’nde karsilasti. Karsilasan taraflar öncelikle tartisma basladi.

Tartismanin siddeti gittikçe büyüyerek taraflar bellerinden çikardiklari silah ile birbirine ates etmeye basladi.

M.S.Z., husumetlisi M.Ç. ve yanindaki arkadasi Y.E.Ö.’nün vücudunun çesitli yerlerinden vurarak yaraladi. Saldiri aninda olaya müdahale eden Jandarma Uzman Çavus S.S. ile polis memuru E.E. ayagindan ve saglik çalisani F.H. isimli kadin kolundan hafif yaralandi. Olayi gerçeklestiren M.S.Z. Merkez Cumhuriyet Caddesi istikametinde kaçmaya basladi.

M.S.Z kaçmaya çalistigi esnada vatandaslarin ve polis ekiplerinin kovalamacasiyla yakalanirken, tedavi altina alinan M.Ç. ile Y.E.Ö.’nün saglik durumlarinin agir oldugu ögrenildi.

Olayin ardindan incelemelerde bulunmak için Rize Devlet hastanesine gelen Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sari, iki husumetli arasinda çikan çatismaya müdahale eden uzman çavus ve polis memurunun yaralandigini ifade etti.

Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sari, “Bu aksam saat 20.00 siralarinda Rize Devlet Hastanesinin acil bölümünde daha önce aralarinda husumet bulundugunu degerlendirdigimiz vatandaslar önce sözlü münakasaya basliyor. Bu daha sonrasinda silahli çatismaya dönüsüyor. Bir baska vesileyle hastanede bulunan jandarma uzman çavusumuz ve bir polis memurumuz mesleki sorumluluklari geregi sahislar arasinda gerçeklesen çatismaya müdahale ediyorlar. Bu süreç esnasinda uzman çavusumuz ve polis memurumuz ayaklarindan yaralandilar. Bunun yani sira 1 hastane personelimiz hafif sekilde yaralandi. Tedavileri saglik müdürlügümüzün ve hekimlerimizin koordinesinde devam ediyor. Sükürler olsun doktorlarimiz hayati tehlikelerinin bulunmadiklarini söylediler. Olaydaki süpheli sahislardan bir tanesi Recep Tayyip Erdogan üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanemizde müdahale altinda iken diger süpheli emniyet ekiplerimizce suç aleti ile birlikte gözaltina alindi. Bassavciligimiz tarafindan süreç baslatildi” diye konustu.

Kaynak: İHA