Vali Yazici, Ukraynali Yetim Çocuklari Agirladi
Antalya Valisi Ersin Yazici, Rusya-Ukrayna savasinda ailelerini kaybeden yetim çocuklari agirladi.

Çocuklari savasin olumsuz etkilerinden uzaklastirmak için düzenlenen organizasyonda, 1 hafta boyunca çesitli etkinliklerle çocuklarin moral bulmalarinin ve mutlu bir sekilde ülkelerine dönmelerinin hedeflendigi belirtildi.
"Türkiye’nin destegi çok önemli"
Türkiye’nin desteginin Ukrayna için büyük bir önem arz ettigini ifade eden Tetyana Chetvertak; “Bizi buraya davet ettiginiz için tesekkür ediyoruz. Babalarini savasta kaybetmis olan 40 çocugu Antalya’ya getirdik. Bizim için diger ülkelerin ve Türkiye’nin destegi çok önemli. Bu çocuklarin burada dinlenmesi, roket seslerinden uzak kalmalari onlara çok iyi gelecek. Füzelerin ve patlamalarin sesini duymamak bizim için çok degerli bir his. Halkimiz, böyle sicak bir karsilama için size çok tesekkür ediyor. Türkiye’nin hep bizim yanimizda olacagini umuyoruz. Ülkemiz çok zor zamanlar geçiriyor. Buradaki çocuklarin aileleri için koruma altinda olmalari ve güvenli bir yerde bulunmalari çok önemli. Çok zor bir süreç geçiriyorlar ve burada dinleniyorlar. Bu yüzden size çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.
" Savas bütün dünyaya kötülük getirir"
Ülke olarak her zaman savasa karsi olduklarini vurgulayan Vali Yazici, savasin bütün dünyaya kötülük getirdigini belirterek; “Savasa her zaman karsiyiz. Savas basladigindan bu yana da Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak savasa karsi çiktigimizi basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere tüm devlet yetkililerimiz ifade etti.
Bu görüsümüzü dünyaya da ilettik. Savas, basta çocuklar olmak üzere bütün dünyaya ne yazik ki kötülük getiriyor. Savasin basladigi ilk günlerden itibaren ‘Nasil yardimci olabiliriz’ noktasinda Ukrayna konsolosumuz ile sik sik görüsmeler yaptim. Türk halkinin bu haksizliga ve bu savasa karsi çiktigini Ukrayna Antalya Konsolosumuz da sahit oldu. Burada yasayan Ukraynali misafirlerimiz de bunun sahididir. Antalya olarak biz bu savasa karsiyiz” dedi.
"Çocuklardan resim hediyesi"
Antalya Düsünce Platformu üyelerine ve bu organizasyonda emegi olan herkese tesekkür ettigini ifade eden Vali Yazici; “Ukrayna’dan, bu dünya güzeli çocuklarimizi bize getirdiginiz için ve bu organizasyonu yaptiginiz için emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Kiymetli çocuklar ülkemize ve sehrimize hos geldiniz. Ukraynalilari seviyoruz” diye konustu.
Antalya Düsünce Platformu Baskani Halil Güvenbas sürecin basindan beri projeye sahip çikan ve her türlü kolayligi saglayan Vali Yazici’ya dernekleri adina tesekkürlerini sundu.
Sohbetin ardindan hediyelerini alan Ukraynali çocuklar da kendi elleriyle yaptiklari el islerini ve savasa karsi duruslarini konu alan resimlerini Vali Yazici’ya hediye etti.
