Ahlat'ta 'Maketlerle Siyer-I Nebi Sergisi' Açildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde “Maketlerle Siyer-i Nebi Sergisi” açildi.

Ahlat'ta 'Maketlerle Siyer-I Nebi Sergisi' Açildi
Ahlat Ilçe Müftülügü tarafindan açilan sergide Peygamber Efendimizin hayati, Islam tarihi ve genel siyer konularinin yani sira Bedir, Uhud, Hendek savaslari, Fil Vakasi, hakem olayi, Hira Magarasi, hicret, Sevr Magarasi, ilk mescit, miraç hadisesi ve Küba mescidinin maketleri yer aldi. Ilçedeki bir alisveris merkezinde kurulan serginin açilisi Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl ve protokolün katilimiyla gerçeklesti. Açilisin ardindan sergiyi gezerek bilgi alan Kaymakam Bingöl, emegi geçenlere tesekkür etti.

Sergi hakkinda bilgi veren Ahlat Ilçe Müftüsü Mehmet Fudayil Uyanik, “Bugün burada Maketlerle Siyer-i Nebi Sergisi’nin açilisini yapiyoruz. Hazirlanan maketlerle Peygamber Efendimizin hayatini, fil vakasindan veda hutbesine kadar maketlerle anlatiliyor. Her bir olayin ayri bir maketi bulunuyor. Peygamber Efendimizin hayatini burada maketlerde görerek ögrenmeye çalisacagiz. Insallah hayirli bir hizmet olacak. Bu vesileyle Peygamber Efendimizin hayatini bir daha hatirlamaya ve yasamaya vesile olacaktir insallah. Katkilarindan dolayi herkese tesekkür ederim” dedi.

Sergiye Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Yüksekokul Müdürü Harun koçak, Tatvan Ilçe Müftüsü Zahit Demirel, bazi kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA