Halk Egitim Kursiyerleri 'Dünden Bugüne Zarafet'i Defileyle Anlatti

Denizli’de halk egitim kursiyerlerinin tasarladigi ürünlerin yer aldigi “Dünden Bugüne Zarafet” temali defile, geçmise yolculuk yaptirdi.

Halk Egitim Kursiyerleri 'Dünden Bugüne Zarafet'i Defileyle Anlatti


Denizli’de Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri devam ediyor. Pamukkale Halk Egitimi Merkezi usta ögretici ve kursiyerlerinin yil boyunca tasarladiklari ürünlerden olusan geçmisten günümüze kadar kadin kiyafetlerin yer aldigi “Dünden Bugüne Zarafet” sergisi ve defilesi yapildi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde Dünden Bugüne Zarafet konulu yapilan defile ve sergi açilisina Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Kültür ve Turizm Il Müdürü Turhan Veli Akyol, Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Hüdaverdi Otakli, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve davetliler katildi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, yaptigi konusmasinda “Pamukkale halk egitimi merkezi giyim kursiyerlerimizin yil boyunca tasarladigi ve diktigi el emegi göz nuru eserlerinin sergilendigi sergi ve defilede birbirinden degerli eserleri gördük. Halk egitimi merkezlerimizde vatandaslarimizin kabiliyetleri ve ilgileri çerçevesinde birçok kurs modülümüz var. Açilan kurslarla vatandaslarimiz becerilerini gelistirme firsati yakaliyorlar. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Günlük kiyafet, özel gün kiyafetleri ve gelinliklerden olusan ve “Dünden Bugüne Zarafet” temasiyla yapilan defilede Pamukkale Halk Egitimi Merkezi 21 usta ögreticisi ve kursiyer tarafindan tasarlanip dikilen 46 kiyafet sunuldu. Sergi alaninda da 2 bin 500 civari kiyafet ve giyim aksesuari sergilendi.
Kaynak: İHA