2. Genç Dijital Girisimcilik Akademisi Mezunlarini Verdi

Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezi’nin 2. Genç Dijital Girisimcilik Akademisi, gençlerin diji performans sunumlari ile sona erdi. Kollektif Kariyer Merkezi’nde kendilerine sunulan firsatlarla esnaflara dijital dönüsüm danismanligi yapan gençler esnaflarla çiktiklari bu egitici ve keyifli yolculuklari sunumlarinda paylasti.

2. Genç Dijital Girisimcilik Akademisi Mezunlarini Verdi
Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezi proje yürütücüsü oldugu Genç Dijital Girisimcilik Akademisi ikinci mezunlarini verdi. Kollektif Kariyer Merkezi’nin kendilerine egitim ve danismanlik verdigi genç girisimciler, esnaf ve yatirimcilarla bir araya geldikleri akademide onlara dijital danismanlik yapti. Esnaflarin dijital dünya ile tanismalari, sosyal medya hesaplarinin açilip yönetilmesi, içerik hazirlanmasi, e-ticaret ile tanistirilmalari ve e-ticaret yapmalari, is planlarinin olusturulmasi gibi birçok konuda mentörlük veren genç girisimciler süreçlerini akademi finalinde paylasti.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Projemizin paydaslari Bursa Uludag Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bilisim Sektörü Is Adamlari ve Profesyonelleri Dernegi (BISIAD) ve Bursa Reklamcilar Dernegi’ne (BRD) tesekkür ederim. Bugüne kadar 2 adet akademi döneminde toplamda 60 genç e-ticaret ve dijital pazarlama alaninda egitime tabi tutuldu. 20 adet isletmeye gençler araciligi ile ücretsiz dijital dönüsüm danismanligi verildi.

‘Egit, Donat, Ise Yerlestir veya Girisimci Yap’ sloganimiz artik uygulanabilir bir is modeli oldu. Gururluyuz. Gençlerimiz Gürsu ve Bursa esnafinin dijital danismanlari olurken, esnafimiza da kazandiriyoruz. Bu çok kiymetli” dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, “Gürsu Belediyemizin projelerini yakinen takip ediyoruz. Gençleri hedef alan çok kiymetli isleri ve projeleri mevcut. Kendileri ile isbirligi yapmaktan mutluyuz. Gençler için birlikte üretmeye devam edecegiz” diye konustu.

Girisimcilik ile egitim almak isteyen gençlerin Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezine basvurmalari yeterli oluyor. Akademi çerçevesine alinan gençler hem sahada hem de dijitalde birbirinden farkli egitimler alip, kariyerlerine yön verebiliyor.
Kaynak: İHA