Kdz. Eregli'de 'Hayat Boyu Ögrenme' Sergisi Ilgi Gördü

Kdz. Eregli ilçesinde Halk Egitim Merkezi’nin açtigi kurslarda egitim gören kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Kdz. Eregli'de 'Hayat Boyu Ögrenme' Sergisi Ilgi Gördü
Kdz. Eregli Halk Egitim Merkezi tarafindan çesitli dallarda açilan kurslarda egitim gören kursiyerlerin emekle ortaya çikardiklari ürünler Kdz. Eregli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonlari’nda halkin begenisine sunuldu.

Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, beraberinde CHP ve AK Parti Grubu Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte sergileri gezdi. Halk Egitim Merkezi Müdürü Metin Bozkurt ve kurs hocalari tarafindan karsilanan Baskan Posbiyik, tüm sergileri dolasti, kursiyerleri tebrik etti.

Kdz. Eregli’de insanlarin sanatçi yönünün fazlaca oldugunu söyleyen anlatan Baskan Posbiyik, sunlari söyledi:

“Kdz. Eregli’de yasayan insanlar, bir takim sanatsal olaylara merakli olan insanlar eger Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Halk Egitim Merkezi’nin açtigi bu sergileri göremiyorsa, kendi içimizden insanlarin yaptigi ürünleri göremiyorsa çok büyük kayiplari var demektir. Biz meclis üyeleriyle beraber bütün sergileri dolastik. Inanilmaz güzellikler gördük. Zamaninda ilk belediye baskani oldugum yillarda Cumhuriyet Halk Evlerini yapmistim. Kepez Halk Evini yaptim. Oralarda sanatsal faaliyetlerde bulunacak insanlar yoktu. Evlerden kadinlari davet ediyorduk. Ama artik öyle bir noktaya geldik ki artik buralar yeterli degil. Simdi önümüzdeki dönem büyük bir Sanat Atölyesi kurmak için hazirliklara basladik. Çünkü inanilmaz bir sanatçi potansiyeli var aramizda. Bu inanilmaz bir olay. Eregli’de sanata karsi çok büyük bir ilgi var. Yeni bir sanat atölyesi açmak zorunda oldugumuzu bu sergiyi gezdikten sonra çok daha iyi anladim. Ben Eregli’de yasayan bütün insanlarimizdan bu sergiyi gezmelerini rica ediyorum. Halk Egitim Müdürlügü’ne, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne tesekkür ediyorum, köyden gelen, mahallelerden gelen, cumhuriyet halk evlerinde atölyelerde çalisan bütün sanatçilarimizi yürekten kutluyorum. Allah yollarini açik etsin, çok gururlandim, çok onurlandim.”

Halk Egitim Merkezi Müdürü Metin Bozkurt, Baskan Posbiyik ve meclis üyelerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA