Depremde Hayatini Kaybedenler Için Göle Çelenk Birakildi

Yozgat’ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla Çamlik Milli Parkinda bulunan Cevdet Dündar Göletine, Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler anisina çelenk birakildi.

Depremde Hayatini Kaybedenler Için Göle Çelenk Birakildi
Türkiye’nin ilk Milli Parki olan Yozgat Çamligi Milli Parkinda, Yasanabilir Çevre Dernegince 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler anisina Yozgat Çamligi Milli Parkinda bulunan Cevdet Dündar Göletine çelenk birakildi. Daha sonra ögrenciler, kamu çalisanlari ve sivil toplum kuruluslarindan olusan çevre gönüllüleri, gölet etrafinda temizlik yapti. Ormanlik alandan toplanan atiklar Yozgat Belediyesi temizlik ekiplerine teslim edildi.

Ormanlik alanda temizlik çalismasi yapan ögrencilerden Eslem Demir, “Çamlikta çöp topladik, çamligimizi, çevremizi temizledik” dedi.

Çevre temizligi için gelen vatandaslardan Hamdi Temel ise, “Bugün itibariyle bir farkindalik olusturalim ve artik kimse çevresini kirletmesin. Herkes atigini kendisi toplasin, hiçbir çocugumuz bunlari toplamak zorunda degil ama çevreci bir nesil yetisiyor biz onlara yazik etmeyelim. Önce kendi çöpümüzü kendimiz toplayalim ve dünya çok daha güzel olsun” seklinde konustu.

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ibrahim Tamer de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla bu yil ki etkinligin “Temiz deniz temiz dünya” sloganiyla kutlandigini söyleyerek, “Bu sene 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiz anisina göle çelenk birakmayla etkinligimiz basladi.

Daha sonra gölet çevresinde çevre temizligi yaptik ve ögrencilerimizle sifir atik atölyesinde etkenliklerimiz olacak. Amacimiz vatandaslarimiza çevre bilincinin asilanmasi ve farkindalik olusturmak, güzel bir etkinlik oldu” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA