70'Lik Kursiyerler Gençlere Tas Çikartti

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde ’Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’nda huzurevi sakinleri hünerlerini sergiledi.

70'Lik Kursiyerler Gençlere Tas Çikartti
1-7 Haziran tarihleri arasinda kültürün gelistirilmesi, tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla kutlanan ’Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’nda Çaycuma Halk Egitim Merkezi’nin çesitli sosyal etkinliklerine katilan Huzurevi sakinleri, katildiklari sanat faaliyetlerinde de hünerlerini sergiliyor. Huzurevinde haftada bir gün gerçeklesen ahsap boyama atölyesine katilan huzurevi sakinleri, birbirinden güzel çalismalar yapti.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen sergide Huzurevi sakinleri yer aldi. Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gösterilen sergide huzurevi sakinleri, "Boya yaptik. Ilk defa boya yapiyoruz. Bu ise devam edecegiz" diye konustu.

Usta ögretici Rahsan Atalay,"Huzurevinden böyle bir talep geldi. Yaslilarimiza etkinlik, onlarin ilgisini çekecek bir etkinlik yapmak istedik. Kendileriyle ahsap boyamaya basladik. Gayet güzel çalismalar yaptik. Çalismalara devam ediyoruz. Hiç boya görmemis olanlar vardi, firça kullanmayanlar vardi. Onlari daha çok bir seylerle mesgul etmek, bir sey ögretmek daha güzel oldu. Bir seyler yapmak güzeldi. Genelde 65-70 yas üzerinde kursiyerlerimiz vardi. Çok eglenceliydi, mutluydular. Halen daha devamini istiyorlar. Haftanin bir günü huzurevine gidip bu etkinlikleri düzenliyoruz. Kendi bahçelerinde çalisma ortamimiz çok güzel oluyor. Huzurevini de birlikte renklendirdik" diye konustu.

Kaynak: İHA