Sakarya Gastronomisi Ve Lezzet Duraklari Projesi Için Start Verildi

Sakarya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan hayata geçirilecek olan ‘Sakarya Gastronomisi ve Lezzet Duraklari Projesi’ için start verildi.

Sakarya Gastronomisi Ve Lezzet Duraklari Projesi Için Start Verildi
Dogu Marmara Kalkinma Ajansinin (MARKA) Kirsal Kalkinma Destekleri çerçevesinde Sakarya Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce ‘Sakarya Gastronomisi ve Lezzet Duraklari Projesi’ hazirlandi. Sakarya Valiligi, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi, Tarakli Belediyesi ile Sakarya Asçilar ve Pastacilar Odasi ortakliginda gerçeklestirilen proje çerçevesinde ilk önce Tarakli ilçe merkezinde yörenin mimari dokusuna göre hazirlanmis bir mekan olusturulacak ve bu merkezde Sakarya’nin yöresel yemeklerinden olusan bir menü ile hizmet verecek. Ayrica bu merkezde sehre ait cografi isaretli ürünlerinde satisi yapilabilecek. Hazirlanan projenin uygulama asamasinin önümüzdeki aylarda tamamlanmasiyla birlikte bu merkezin Tarakli ve Sakarya gastronomi turizmine önemli oranda katki sunmasi hedefleniyor.

Sakarya Il Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, “Proje ilimiz için çok önemli. Ilk adimi Tarakli’da atilarak mevcut turizm potansiyeline ivme kazandirdi. Hayata geçirilecek projenin hayirli olmasini diliyorum. Proje ortaklarina, müdürlügümüz personeline ve proje ekibine verdikleri emekler için tesekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA