Gaziantep'te Millet Bahçesi Çalismalari Hiz Kazandi

Gaziantep’te 42 yil hizmet veren ve 2018 yilinda yikimi gerçeklestirilen Kamil Ocak Sehir stadyumunun yerine yapimina baslanan Millet Bahçesi insaat çalismalari hizla devam ediyor.

Gaziantep'te Millet Bahçesi Çalismalari Hiz Kazandi
Gaziantep’te dönemin spordan sorumlu Devlet Bakani ve Gaziantep Milletvekili Kamil Ocak tarafindan 1974 yilinda hizmete açilan 19 bin 981 kisi kapasiteli Kamil Ocak Stadyumu, yerine ise Yukaribeyler Mahallesi’nde 35 bin 574 koltuk kapasiteli Gaziantep Stadyumu yapilmisti. Atil duruma düsen Kamil Ocak stadi, 2018 yilinda yikilirken, yerine ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati ile Millet Bahçesi yapimina baslandi.

Gaziantepspor’un Süper Lig’teki 529, TFF 1. Lig’deki 289, 2. Lig’deki 51 maçina, 10 kez ise Avrupa Kupasi maçina ev sahipligi yapan Kamil Ocak Stadyumu yaklasik 3 ay içerisinde yikilirken, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan 7 Subat 2020 tarihinde çalismalara baslandi. Yaklasik 2 yil da tamamlanmasi hedeflenen proje, öngörülemeyen pandemi ve artan maliyetler gibi nedenlerden etkilendi. Zaman zaman yavaslayan çalismalar, son dönemlerde hiz kazandi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, beraberindeki teknik heyet ile birlikte proje alanini gezerek, incelemeler yapti. Vali Gül, içerisinde 2 bin kisilik cami yapimini da öngören Millet Bahçesinin yapimi ile ilgili son durumu hakkinda bilgi aldi.

Proje detaylari

Gaziantep’te kültür ve sanatin yasatildigi, insanlarin iç içe oldugu, üretkenligi ve tasarimiyla ön plana çikacak olan Millet Bahçesi 136 bin 200 metrekare insaat alani bulunuyor. Kent gastronomisini en iyi sekilde yansitan cafeler ve Gaziantep’in el sanatlarindan ve ürünlerinden olusa magazalarin oldugu bedestenler yer alacak. Insanlarin rahatlikla ibadet edecekleri cami, vatandaslarin zaman geçirebilecekleri millet kiraathanesi, 15 bin 966 adet agaç dikerek saglikli yasam için yürüyüs yapacaklari yesil alanlar ve 150 metrelik gölgelik alanlarla vatandaslarin daha saglikli ve verimli vakit geçirebilmesi hedeflenirken, millet bahçesinde araçlarin park edebilecegi otopark ve bahçeler yer alacak.
Kaynak: İHA