Balik Ölümleri Azalacak Üretici Daha Çok Kazanacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Çameli, Acipayam, Çal, Pamukkale ve Çivril ilçelerinde alabalik yetistiren 103 üreticiye balik ölümlerinin önlenerek daha saglikli yetistiricilik yapmalari amaciyla 10 bin 300 litre dezenfeksiyon desteginde bulundu.

Balik Ölümleri Azalacak Üretici Daha Çok Kazanacak


Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kirsal alanda yasayan vatandaslarin daha çok kalkinmasi için bugüne kadar onlarca proje hayata geçiren Denizli Büyüksehir Belediyesi, alabalik üreticilerini de unutmadi. Denizli Büyüksehir Belediyesi balik ölümlerinin önüne geçilerek, güvenilir saglikli üretimin saglanmasi, balik hastaliklarindan kaynaklanacak tedavi masraflarinin azalmasi, yetistirilen baligin daha hizli gelisim göstererek gereksiz ilaç kullaniminin önüne geçilmesi hedefiyle alabalik üreticilerine dezenfeksiyon destegi sagladi. Kuluçkahane, beton havuzlar, plastik veya polyester tanklar, yavru balik ve porsiyonluk alabalik üretiminde yogun olarak kullanilan malzeme ve ekipmanlarin temizlik ve dezenfeksiyonu yapilan 10 bin 300 litre yüzde 37’lik sivi formaldehit Çameli, Acipayam, Çal, Pamukkale ve Çivril ilçelerindeki 103 üreticiye verildi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri yüzde 37’lik sivi formaldehit dezenfeksiyonunu alabalik üreticilerine teslim etti.

“Üreticimizin daha çok kazanip mutlu olmasini istiyoruz”

7Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, sanayi ve turizm kenti Denizli’nin ayni zamanda önemli bir alabalik üreticisi oldugunu, yetistirilen alabaliklarin büyük bir kisminin da ihraç edildigini söyledi.

Alabalik yetistiricilerinin üretim sürecindeki hastalik ve kayiplarin önüne geçilmesi açisindan büyük önemi bulunan dezenfeksiyon talebine hemen yanit verdiklerini ve Tarim ve Orman Il Müdürlügü isbirligi ile söz konusu destegi yaptiklarini anlatan Baskan Zolan, “Bizler tarim ve hayvanciliga verdigimiz desteklere üreticimizin daha çok kazanip mutlu olmasini istiyoruz. Üreticimizin kazanmasi, sehrimizin kazanmasi dolayisiyla insanimizin da kazanmasi demektir. Insallah hep birlikte üretmeye, sehrimize ve ülkemize katki saglamaya devam edecegiz. Projemiz hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA