SEDAS, 'Seninleyiz' Projesinin Ilk Etkinligini Gerçeklestirdi

SEDAS çalisanlarinin kiz çocuklarinin sportif basarilarinin desteklenmesi ve spor branslarinda kiz çocuklarinin görünür olmasi amaciyla baslattigi ‘Seninleyiz’ projesinin ilk etkinligini Sakarya’da düzenlenen ulusal spor müsabakasinda gerçeklestirdi.

SEDAS, 'Seninleyiz' Projesinin Ilk Etkinligini Gerçeklestirdi
SEDAS, 2018 yilindan beri yürüttügü ve toplumsal cinsiyet esitligine dikkat çeken Firsat Esitligi projesinin çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede SEDAS’in spor branslarinda kiz çocuklarinin görünür olmasi amaciyla baslattigi ‘Seninleyiz’ projesinin ilk etkinligini Sakarya’da düzenlenen ulusal spor müsabakasinda gerçeklestirdi. Serdivan Kapali Spor Salonu’nda gerçeklesen “TAI CHI Türkiye Sampiyonasi”na katilim saglayan SEDAS çalisani Serdar Karaca’nin 11 ve 14 yaslarindaki milli sporcu kizlarina, SEDAS gönüllüleri tarafindan manevi ve taraftar destegi verildi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafindan düzenlenen ve 81 ildeki sporcularin kiyasiya yaristigi müsabakalarda SEDASli Serdar Karaca’nin milli sporcu kizlari Ecrin ve Nisa Karaca’ya karsilasma boyunca manevi destek veren SEDAS gönüllüleri; “Spor Esitliktir”, “Kiz çocuklarimizin sportif basarilari ile gurur duyuyor, toplumsal cinsiyet esitligini önemsiyoruz” ve “Milli sporcularimiza basarilar dileriz” pankartlari ile manevi destek verdiler. Kiz çocuklarinin spor branslarinda daha fazla görünür olmasi ve desteklenmesi amaci ile ‘Seninleyiz’ projesini hayata geçirdiklerini belirten SEDAS yetkilileri, ulusal ve uluslararasi müsabakalarda yarisacak olan SEDAS çalisanlarinin kiz çocuklarina taraftar destegi vereceklerinin altini çizdi.

Yaklasik 500 milli sporcunun katildigi müsabakalarda Nisa Karaca “TAI CHI Türkiye Sampiyonasi” Minikler Taichiquan Türkiye 1’incisi ve Ecrin Karaca Yildizlar Taichiquan Türkiye 2’ncisi olarak podyumda yerini aldi. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Baskani Abdurrahman Akyüz, kiz çocuklarini önemseyen ve hassasiyet gösteren projeyi hayata geçirdikleri için SEDAS yetkililerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA