Depremzedelerin Evlerine Girip Su Sayaçlarini Çaldilar

Hatay’in Kirikhan ilçesinde Kahramanmaras merkezli depremde hasar gören binalara giren hirsizlar su sayaçlarini söktü, depremzede vatandaslar magdur oldu.

Depremzedelerin Evlerine Girip Su Sayaçlarini Çaldilar
Olay, Kirikhan ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi 333 sokak Turan Simsek Apartmani’nda meydana geldi. Hirsizlar, hasarli binalara girerek depremzede vatandaslarin su sayaçlarini sökerek çaldi. Binadaki borulardan sular akarken depremzede vatandaslar yetkililerden yardim istedi.

Evi hasar alinca tahliye edip çadirkentte yasamaya baslayan depremzede vatandaslardan Bülent Kiziltas, “Su sayaçlarimizi çalip götürmüsler. Emniyete haber verdik sag olsun geldiler. Yetkililerden yardim istiyoruz. Binalarimiza oturdugumuz evlerimize sahip çikmalarini istiyoruz. Zaten depremden çiktik bir travma halindeyiz. Böyle bir olay da olunca gücümüze gidiyor” dedi.

Depremzede vatandaslardan Ismet Ankay da, “Evimizi barkimizi biraktik çadirlarda yasiyoruz. Depremden dolayi magduruz. Birde hirsizlar binalarimiza gidiyorlar. Bugün yine girdiler su saatlerimizi çaldilar. Evimizin içine kadar sular giriyor. Yani biz devletimizden yardim bekliyoruz. Bir felaketin içindeyiz bir de bunlarla ugrasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA