Sehitkamil'deki Tüm Camiler Bayram Namazina Hazir

Sehitkamil Belediyesi, Ramazan Bayrami sabahinda kilinacak Bayram Namazi öncesinde ilçedeki tüm camilerin genel temizliklerini yapti ve camilerin tamamini dezenfekte etti.

Sehitkamil'deki Tüm Camiler Bayram Namazina Hazir
Ramazan Bayrami öncesinde ilçe genelindeki camilerde hummali bir çalisma yürüten Sehitkamil Belediyesi, ilçedeki tüm camilerde temizlik ve hijyen çalismasi gerçeklestirdi. Özveriyle çalisan temizlik ekipleri, ilk olarak camin içindeki halilara anti bakteriyel toz serperek halilari elektrikli süpürgelerle temizliyor. Temizlik ekipleri daha sonra cami kapisi, mihrap, minber, ahizeler, kitapliklar, vestiyerler, ayakkabiliklar, pencereler ve camlari temizliyor. Ayrica sadirvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularinda çevre temizligi yapiliyor. Temizlik sonrasi cami içine gül esansi sikiliyor. Böylece cemaatin daha huzurlu, saglikli ve hijyenik ortamlarda ibadet etmesine imkan saglaniyor.

Temiz bir ortamda Allah’in huzurunda ibadetlerini yapiyorlar

Yürütülen çalismalara iliskin degerlendirmede bulunan Sezer Hatun Camii Imam Hatibi Salih Gümüs, su ifadeleri kullandi:

“Sehitkamil Belediyemiz tarafindan belirli araliklarla camimizin temizligi yapiliyor. Bu konuda gerçekten biz olalim, cemaatimiz olsun çok memnunuz. Çünkü cemaatimiz temiz, hijyenik ve nezih bir ortamda namazlarini eda ediyorlar. Bu sekilde temiz bir ortamda Allah’in huzurunda ibadetlerini yapiyorlar. Bu konuda cemaatimizden olumlu tepkiler aliyoruz. Bu konuda Sehitkamil Belediyemize yapmis olduklari temizlik çalismalarindan dolayi çok tesekkür ediyoruz. Gerçekten baska sehirlerde bunun oldugunu görmüyoruz. Malumunuz üzere yarinda Ramazan Bayrami’ni idrak edecegiz. Su an bayram namazi için belediyemizin ekipleri temizlik çalismalarini araliksiz bir sekilde sürdürüyorlar. Yarin insallah temiz ve nezih bir ortamda namazimizi kilacagiz. Tekrar Sehitkamil Belediyemize yaptigi bu hizmetinden dolayi çok tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA