Diyarbakir'da Üretilen 40 Tona Askin 'Tescilli' Burma Kadayif, Türkiye'nin Agzini Tatlandiracak

Diyarbakir’da bütün tatlicilarin Ramazan Bayrami için ürettigi ortalama 40 ton “tescilli” burma kadayif ile hem kentte, hem de Türkiye’nin farkli illerinden alinan siparislerin gönderilmesiyle tatlandirilacak.

Diyarbakir'da Üretilen 40 Tona Askin 'Tescilli' Burma Kadayif, Türkiye'nin Agzini Tatlandiracak
Ramazan Bayramina sayili günler kala Diyarbakir’da tatlicilar gece gündüz üretime geçti. Kenttin tescilli tatlisi burma kadayif ise, müsterilerin vazgeçilmez terci arasinda. Kentte üretim yapan bütün tatlicilarin bayram için ortalama 30-40 burma kadayif üretimi oldugu bilgisi paylasildi.

Yillardir sehirde hizmet veren Meshur Kadayifçi Sitki Usta isletme sahibi Mehmet Altunbay, Diyarbakir’in tescil burma kadayifi, fistikli ve cevizli bayram için tavsiye ettikleri çesitler arasinda oldugunu söyledi.



“Siparislere yetisebilmek için son bir haftadir vardiya sayimizi üçe çikardik”

Dayanma süresi daha fazla oldugu için müsterilere bunlari hazirladiklarini belirten Altunbay, “Siparislere yetisebilmek için son bir haftadir vardiya sayimizi üçe çikardik. Diyarbakir’dan Türkiye’nin agzini burma kadayifla tatlandiracagiz. Diyarbakir’da ortalama bütün tatlicilarin 30-40 ton burma kadayif üretimi var. Bizim kendi imalathanemizin de 4-5 ton civarinda burma kadayif üretiyoruz” dedi.

Diyarbakir’dan tüm Türkiye’ye tatli gönderdiklerini aktaran Altunbay, “Burma kadayif kargo ve otobüs ile gönderiyoruz. Kargo süremiz doldu, bugün ve yarin otobüs ile gönderecegiz. Soguk baklavayi da soguk zincir ile gönderiyoruz. Dileyen vatandaslarimiza onu da gönderiyoruz” diye konustu.

Fistikli kadayif 260 lira, cevizli kadayif 200 lira, fistikli baklava 270 lira, soguk baklavanin ise 280 lira oldugunu ifade eden Altunbay, “Malzeme olarak yagi Sanliurfa’dan tedarik ediyoruz. Köylerden toplayip, eritip sade seklinde kullaniyoruz. Fistik Gaziantep’ten geliyor. Un ise, birkaç çesit un kullandigimiz için hepsini harmanlayip kullaniyoruz. Seker hastalari içinde güzel bir haberimiz var. Hurma sekerinden seker hastalarini etkilemeyen burma kadayifla agizlarini tatlandiriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA