Baskan Çolakbayrakdar'dan TEKNOFEST Için Gençlere Tam Destek

Kocasinan Belediyesi, TEKNOFEST’e hazirlanan lise ve üniversite ögrencilerinden olusan toplam 18 takima teknik ekipman ve cihaz destegi verdi. Finallerde yarismaya hak kazanan takimlarla bir araya gelen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, onlarin yaptiklari araci ve diger ürünleri test ederek, “Yarinlarin teknolojisini üretecek olan gençlerimiz ve çocuklarimiza her zaman destek oluyoruz” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar'dan TEKNOFEST Için Gençlere Tam Destek
Erciyes Üniversitesi kampüs alaninda insansiz hava araci, akilli ulasim, elektromobil ve roket kategorilerinde finallerde yarismaya hak kazanan 7 takimin yaptiklari ürünleri inceleyen Baskan Çolakbayrakdar, onlari tebrik etti. Sevimli tasarimla dikkat çeken araci test eden Baskan Çolakbayrakdar “Fikri olan ama imkani olmayan gençlere, her konuda imkan oluyoruz” dedi.

“Büyüyen, gelisen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceginin örneklerini gençlerimiz en güzel sekilde ortaya koyuyor” diyen Baskan Çolakbayrakdar, ülkenin teknolojik kalkinmasina ve teknolojiyi üreten nesillerin yetistirilmesine katki sagladiklarini vurgulayarak, “Öncelikle gençlerimizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum. Rabbim, muvaffak etsin. Kocasinan Belediyesi olarak TEKNOFEST yarismasi basladigindan beri gençlerimize destek veriyoruz. Bu anlamda atölye ve tesislerimizle destek vermenin yani sira sürdürülebilir hale getirmek için çalismalar yapiyoruz. Geçen yil ilkini yaptigimiz Kocasinan Teknoloji Festivalini (KOCAFEST) ile gençlerimizin hayallerini gerçeklestirdik. Bu yil ise daha kapsamli hale getirecegiz. Büyüyen, gelisen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceginin örneklerini gençlerimiz, KOCAFEST’te en güzel sekilde ortaya koydu. Gelecegin teknolojisi olan ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in da desteklemis oldugu uzay ve havacilik alaninda, gençlerimiz yerli ve milli olarak teknolojik ürünler üretiyor. Biz bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarin onlar da bu necip milleti gururlandiracaklar. Gençlerimizin talepleri dogrultusunda simdiye kadar oldugu gibi Kocasinan Akademi çatisi altinda vermis oldugumuz destegi artirarak sürdürecegiz. Biliyoruz ki teknoloji noktasinda teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar basarili oluruz. Bunun içinde Kocasinan Akademi olarak gençlerimize desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, yapilan yatirimlarla çocuklari ve gençleri, gelecegin Türkiye’sine hazirladiklarini sözlerine ekledi.

Kocasinan Belediyesi’nin Türkiye genelinde bilimsel ve teknoloji alaninda en güzel imkani saglayan belediye oldugunu belirten gençler ise desteklerinden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

Kocasinan Belediyesi’nin destek verdigi ve finallerde yarismaya hak kazanan 7 takim ise su sekilde:

Sancaktar Takimi -Arif Molu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Gökay Iha Takimi -Erciyes Üniversitesi

Entegre Takimi -Abdullah Gül Üniversitesi

Kusçu Roket Takimi -Sami Yangin Anadolu Lisesi

Volta Roket Ve Voltacar Takimlari -Erciyes Üniversitesi

Kartal Air Takimi -Merkez Melikgazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi
Kaynak: İHA