Bakan Karaismailoglu Büyüksehir'in Projelerini Yerinde Inceledi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu’nun vizyon projeleri arasinda yer alan ve yapiminda sona gelinen "Ganita-Faroz" ve "Yeni Otogar” insaat alanlarinda incelemelerde bulundu. Baskan Zorluoglu, projelerle ilgili Bakan Karaismailoglu’na detayli bilgi verdi.

Bakan Karaismailoglu Büyüksehir'in Projelerini Yerinde Inceledi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu tarafindan sehre kazandirilan ve açilislari vatandaslar tarafindan heyecanla beklenen ‘Ganita-Faroz’ ve ‘Yeni Otogar’ projelerini yerinde inceledi. Bakan Karaismailoglu ve Baskan Zorluoglu’na incelemeleri sirasinda Trabzon Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Yerel Yönetimler Genel Baskan Yardimcisi Ayse Sula Köseoglu, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç ve ilgili daire baskanlari eslik etti. Projeleri yerinde gören ve yapilan çalismalari çok begenen Bakan Karaismalioglu, Baskan Zorluoglu’na tesekkür etti. Bakan Karaismailoglu ve Baskan Zorluoglu incelemelerinin ardindan otogar santiyesi çalisanlariyla birlikte iftar yaptilar.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, iftar programinda yaptigi konusmada 2023 yilini açilis yili olarak belirlediklerini belirterek, “Ilerleyen günlerde açilisini yapacagimiz yeni otogar, bölgenin simge yapilarindan biri olacak. Trabzon’a çok yakisacak. Su anda bitirme asamasina getirdik. Insallah açilisini da hep birlikte yapacagiz. Bunun yani sira Ganita-Faroz projemiz var. Burasi da muhtesem oldu. Insallah 30 Nisan’da açilisini gerçeklestirecegiz. Ben çok etkilendim. Muhtesem bir alan olustu. Yaklasik 3 kilometrelik rekreasyon alani, 200 bin metrekarelik düzenleme olarak herkesin faydalanabilecegi bir yer olustu. Siddetle tavsiye ediyorum” dedi.

Kadin Yasam ve Istihdam Merkezi’ni Trabzon’da bir ilk olarak hayata geçirdiklerini de dile getiren Baskan Zorluoglu, “Bu özel mekâni insallah Sayin Bakanimizla birlikte 29 Nisan’da hizmete açacagiz. Bölgede ilk olma özelligi tasiyan böyle bir eseri hemsehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. 29 Nisan’dan itibaren Besirli’de sadece kadinlara özel bir tesis olarak sizleri bekliyoruz. Bununla birlikte Planetaryum ve Bilim Merkezinden Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezine, Avrasya Pazarindan Iskenderpasa Otoparkina, Kadinlar Halinden Akçaabat Pazaryerine kadar bir çirpida saymakta zorlandigim Büyüksehir Belediyesi yatirimlarini insallah bu sene sizinle beraber vatandasimizin, halkimizin hizmetine sunacagiz. Ama insallah sizinle beraber böyle 3-4 yil sonra hafif rayli sistemin de kurdelesini birlikte keseriz” ifadelerini kullandi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ise gençleri görünce heyecanlandigini belirterek, “Gençlerle birlikte dinamik bir bakanligi yönetiyorum. Mesaimizin önemli bölümü santiyelerde geçiyor. Vatandasimiza konforlu yapilari yaptigimizda yillarca süren yorgunluklar bir anda gidiyor. Yaptigimiz isler insanlarin hayatini kolaylastiriyor. Bakanlik olarak tam 5 bin santiyemiz var. Tam 700 bin çalisma arkadasimiz var. Yaptigimiz isler vatandasin hayatini kolaylastiriyor. Bize hizmet etme firsati verilince biz de sehrimize hizmet etmek için yogun bir mücadele verdik. Daha iyi hizmet etmek için Sayin Cumhurbaskanimiz da bizi Trabzon’dan sorumlu kildi. Ben burada Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür etmek istiyorum. Ganita-Faroz Projesi harika bir yer oldu. Simdi otogar projesinin içerisindeyiz. Bunlar gibi yapilan ve yapilmaya devam eden çok sayida proje var. Bundan sonra daha büyük projeleri birlikte yapacagiz insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA