Kars'ta Uyusturucu Tacirlerine Safak Soku

Kars’ta NARKOTIK timleri, uyusturucu tacirlerine yönelik ‘safak’ operasyonu düzenledi. Operasyonda uyusturucu tacirlerinin üzerinden çikan kalem seklindeki suikast silahi ise pes dedirtti.

Kars'ta Uyusturucu Tacirlerine Safak Soku
Kars Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri uyusturucu tacirlerine göz açtirmiyor. Kars’ta pazar bulamayan ve Kars’i geçis güzergahi olarak kullanan uyusturucu tacirlerine yönelik NARKOTIK timlerince, Kars merkezli Kagizman ve Sarikamis’ta son 1 hafta içerisinde pes pese düzenlenen operasyonlarda, 616,90 gram metamfetamin, 29,62 gram esrar, 7 sentetik ecza hap, 5 kök Hint Keneviri, 4,90 gram Bonzai, 0,26 gram Afyon Sakizi, 1 Hassas Terazi, 1 rulo halinde alüminyum folyo, 14 cam aparat, 9 ruhsatsiz tabanca, 1 suikast silahi, 3 ruhsatsiz av tüfegi, 11 sarjör, 65 tabanca fisegi ve 21 av fisegi ele geçirilerek muhafaza altina alindi. Ele geçirilen silahlarda 1’nin kalem seklinde suikast silahi olmasi ise polisi sasirtti.

TCK-188 Uyusturucu veya Uyarici Madde Imal ve Ticareti Yapmak” suçu çerçevesinde Sokak Saticilari (Torbaci) olarak tabir edilen uyusturucu madde saticilarina yönelik Kars Merkezi ile birlikte Kagizman ve Sarikamis ilçelerinde yapilan operasyonlarda gözaltina alinan A.D. (67), E.S. (28), H.T. (31), M.K. (24), M.Ö. (21), S.D. (29) ve S.A. (25) emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen toplam 7 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA