Enkazdan ''Çiglik Geldi'' Ihbari Polisleri Harekete Geçirdi

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde depremde yikilan bir binanin enkazindan ’’çiglik sesi geldi’’ ihbari üzerine polis harekete geçti. Ekipler yaptigi aramada ise kisa sürede ihbarin asilsiz oldugunu tespit etti.

Enkazdan ''Çiglik Geldi'' Ihbari Polisleri Harekete Geçirdi
Kahramanmaras 7.7 ve 7.6 siddetindeki depremlerden etkilenen Gaziantep’in Islahiye ilçesinde vatandaslar bölgede bulunan polislere depremde yikilan bir binanin enkazindan çiglik geldigini söyledi.

Kocaeli Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekipler, ihbar üzerine Demokrasi Meydani yakinlarinda bulunan binanin enkazina gitti. Enkazda arama yapan ekipler, bir süre ise dinleme yaparak sesi ve geldigi yönü tespit etmeye çalisti. Depremin ardindan geçen 24 gün sonra gelen ihbar üzerine heyecanlanan ekipler, yaptiklari arastirmada gerçegi kisa sürede tespit etti. Sesin yirtici bir kusa ait oldugunu, kusun ise enkazin yaninda bulunan hasarli ve bosaltilan bir binada yuva yaptigini tespit etti.

Çigliga benzeyen sesin kusa ait oldugu belirlenmesi üzerine ise ekipler, diger enkaz çevreleri ile ara caddelerde devriye atti.
Kaynak: İHA