Karaman'da 'Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum Projesi' Basladi

Karaman’da ‘Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum Projesi (ÇEDES) toplantisi gerçeklestirildi.

Karaman'da 'Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum Projesi' Basladi
Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Diyanet Isleri Baskanligi is birliginde hayata geçirilen proje tanitim toplantisi Il Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonu’nda yapildi. Projenin tanitimi Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan baskanliginda Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt, proje koordinatörleri ve okul müdürlerinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’in selamlama konusmasi ile baslayan toplanti, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt’un proje hakkinda kisa bilgilendirmesiyle devam etti.

Geçtigimiz dönem pilot uygulamasinin gerçeklestirildigi projede çok güzel neticeler elde edildigini belirten Abdurrahman Kurt, bu dönem itibariyle etkinliklerin tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de uygulanmaya baslanacagini ifade etti.

Ilk etapta merhamet ve yardimseverlik kök degerlerinin kulüp kurularak islenecegini dile getiren Kurt, “ÇEDES projeleri dogrultusunda Kahramanmaras kardes ilimizle birlikte etkinlikleri gerçeklestirecegiz. Degerlerimizi kazandirma noktasinda kardes okulla iletisim halinde olunacak ve maddi veya manevi yardim etkinlikleri yapilacak. Sportif turnuvalardan kitap okuma etkinliklerine, ziyaret ve gezilerden geleneksel oyunlara kadim degerlerimizin kazandirilmasi için çok yönlü etkinlikler hayata geçirilecek” dedi.

Her okuldan proje sorumlusu ögretmenlerin yer alacagi çalisma ile ilgili detaylar proje koordinatörleri ögretmenler Osman Aslan ve Ibrahim Taser tarafindan yapilan sunumda anlatildi. Soru cevap bölümünün ardindan toplanti iyi dilek temennileriyle sona erdi.
Kaynak: İHA