Engelliler Depremzedeler Için Dikis Makinelerinin Basina Geçti

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek önderliginde kurulan Erciyes Engelliler Kooperatifi (EREK) üyeleri, Kahramanmaras merkezli depremlerde zarar gören depremzedeler için atki ve bere üretiyor.

Engelliler Depremzedeler Için Dikis Makinelerinin Basina Geçti
EREK üyeleri, Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerden etkilenen depremzedeler için dikis makinelerinin basina geçerek atki ve bere üretimine basladi.

Günde yaklasik 400 adet üretilen atki ve bereleri depremzedelere ulastirilarak, soguk havalarda isinmalari için bir nebze katki sunmak istediklerini kaydeden Kooperatif Baskani Kadircan Gökalp; "Valimiz Gökmen Çiçek önderliginde ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç destekleriyle Erciyes Engelliler Kooperatifini kurduk. Kurulduktan kisa bir süre sonra ’yüzyilin felaketi’ dedigimiz deprem olayiyla karsi karsiya geldik ne yazik ki. Asil amacimiz meslek bebekleri dedigimiz pelus bebekler yapmakti. Fakat deprem ortaya çikinca bebek olayini bitirdik, depremzedelerimiz için farkli renk ve ebatlarda sapka, bere, atki yapmaya karar verdik. Engelliler olarak ’ne yapabiliriz’ diye düsündügümüz zaman aklimiza bu geldi. Suanda oradaki depremzedelerimiz için günde 300-400 için berelerden ve kaskollardan imalat yapmaktayiz. Günde 300-400 tane polar sapka ve atkilar yapiyoruz. Insallah en kisa zamanda deprem bölgesine giderek elden teslim etmeyi düsünüyoruz" dedi.

Kooperatif Üyesi Hatice Erdal ise; "Depremde zarar gören vatandaslarimiz için ne yapabiliriz diye düsündük. Onlari sicak tutacak bere ve kaskol yapmak için makinalarin basina geçtik. Insallah bir sekilde onlara faydamiz olur" ifadelerini kullandi.

Soguk havalarda depremzedelerin yaninda olmak istediklerini kaydeden bir diger kooperatif üyesi Hasan Koçyigit ise; "Depremde etkilenenlere ne yapabiliriz diye yola çiktik. Agabeylerimize, ablalarimiza, kardeslerimize atki ve bere yapiyoruz. Soguk havada onlarin yaninda olmak istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA