Baskan Kostu, BM Dünya Sehirler Günü Zirvesine Katildi

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Istanbul’da düzenlenen Birlesmis Milletler Habitat Dünya Sehirler Günü Zirvesine katildi. Dünyanin farkli ülkelerinden gelen yerel yöneticiler ile basarili belediye baskanlarinin bir araya geldigi zirvede açiklama yapan Hakan Kostu, “Allah’in bize emanet olarak verdigi dogayi korumak zorundayiz” dedi.

Baskan Kostu, BM Dünya Sehirler Günü Zirvesine Katildi
Istanbul, “Sifir Atik Temasi” ile yapilan Birlesmis Milletler Habitat Dünya Sehirler Günü Zirvesine ev sahipligi yapti. Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu da, zirveye katilan isimler arasinda yer aldi. Zirvenin ikinci gününde Emine Erdogan’in da katildigi programla ilgili açiklama yapan Hakan Kostu, “Bergama Belediyesi olarak kadim sehrimizdeki sayisiz ata emanetini, somut ve somut olmaya kültürel mirasimizi koruyarak gelecek nesillere aktarilmasina çok önem veriyoruz. Insanligin tarih boyunca yasam alani olarak seçtigi Bergama, farkli kültür ve anlayislara kucak açarak; ilim, bilim ve kültür alanlarinda insanliga isik tutan essiz eserler üretmis, nice ilim insanlari yetistirmis ve benzersiz yapilar insa etmistir” dedi.



"Bergamamiz dogal güzelliklerimiz de ön plana çikiyor"

Kostu, essiz cografi güzelligiyle Bergama’nin, Izmir’in ve Türkiye’nin en dogal sehirlerinden biri oldugunu ifade ederek, “Asklepion ve Akropol basta olmak üzere açik hava müzesi Bergama’mizda dogal güzelliklerimiz de ön plana çikiyor. Türkiye’nin en etkileyici ormanlarindan biri olan Kozak bölgemizdeki; çam fistigi agaçlari, bol oksijeni, dogal kaynak sulari ile göze çarpiyor. Bergama sinirlari içerisinde, 105 bin 500 dekar alanla Türkiye’nin çam fistigi üretiminin yüzde 70’ini tek basina karsilayan Kozak bölgemiz disinda 78 bin 382 dönümde zeytincilik faaliyetleri de gerçeklestiriyoruz. Dogal üretim yollariyla görüntüsü ve tadi ile essiz bir yapiya sahip Bergama zeytinyagi çok düsük asit derecesi ile sofralarin tercih sebebi oluyor, elyaf uzunlugu bakimindan dünyanin en kaliteli üç pamugundan biri bölgemizde üretiyoruz. Dünyaca ünlü Kleopatra Güzellik Ilicasi bölgemizde hizmet veriyor. Selinos Antik Kanal ve Restorasyon Projemiz ile Tabakhane ve Eski Çirçir Fabrikasi restorasyonu ile geçmisimizi günümüzle bulusturuyoruz. Dogayla zarar vermeden sürdürülebilir enerji kaynaklarina yatirim yaparak Günes Enerji Santrali kurduk. Bergama Belediyesi olarak, dünya mirasi kadim sehrimizi yarinlara tasiyacak olmanin sorumluluguyla hareket ediyor, yaptigimiz birçok proje ile sahip oldugumuz degerlerimizin ortaya çikarilmasini sagliyoruz” seklinde konustu.



Bergama Belediyesi sifir atik projeleri

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, göreve geldikleri ilk günden beri Sifir Atik projesine önem verdiklerini belirterek, söyle devam etti:

“Gelecege deger katmak adina tüm kurum ve kuruluslara atik kutularinin dagitimini gerçeklestirdik. Atiklari kaynaginda ayri toplayarak gelecek nesillere daha saglikli, daha yasanabilir bir dünya birakmak adina üzerimize düsen vazifeleri araliksiz yerine getirmeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA